02 / 05 / 2024

İşte Mustafa Alabora ve Banu Zeytinoğlu'nun Şile'deki evi!

İşte Mustafa Alabora ve Banu Zeytinoğlu'nun Şile'deki evi!

Oyuncu Mustafa Alabora, tüm sanat dünyasının ve sevenlerinin yüreğini ağzına getiren kazadan kısa süre önce, Banu Zeytinoğlu ile yaşadığı Şile’deki evinin kapılarını ELLE Decoration’a açmıştı.



Mustafa Alabora, iki hafta önce Şile-İstanbul yolunda ağır bir trafik kazası geçirdi. Şans eseri hayatta kalan usta oyuncu, birkaç gün önce yoğun bakımdan çıkarılarak normal odaya alındı. Alabora, tüm sanat dünyasının ve sevenlerinin yüreğini ağzına getiren kazadan kısa süre önce, Banu Zeytinoğlu ile yaşadığı Şile’deki evinin kapılarını ELLE Decoration’a açmıştı.



Şile’de, köy hayatının tam ortasında, doğanın sarıp sarmaladığı huzur dolu bir atmosferde konumlanan bu ev, Mustafa Alabora ve Banu Zeytinoğlu’nun, köpekleri, çiçekleri, ağaçları ve kahkahalarıyla zenginleşmiş mutlu yaşamlarına tanıklık ediyor. ELLE Decoration ekibi, bu rengarenk karnavalın her köşesini gezer ve görüntülerken, Alabora’nın yakın dostu olan Mehmet Turgut da ev sahibi çifti fotoğraflıyor.


Oyuncu Mustafa Alabora ve BKZ İletişim’in kurucusu Banu Zeytinoğlu’nun insan ilişkileri konusundaki sıcak tavrı, daha evlerine adımınızı atar atmaz kendini belli ediyor.Köy hayatının ortasına daldığınız bu ev, zamanı ve mekanı unutturan cinsten. Arka kısmındaki bahçeden içeri girip ön tarafa geçtiğinizde, kendinizi engin bir boşluğa teslim ediyorsunuz. Uçsuz bucaksız yemyeşil ağaçlarla dolu bir vadiye karşı konuşlanan yapıda mimar Serhat Başdoğan’ın da emeği var.


İşte Mustafa Alabora ve Banu Zeytinoğlu nun Şile deki evi!



ARSAYI ALDIKTAN SONRA 360 AĞAÇ DİKTİK


Alabora, arsayı 12 yıl önce aldığını, 10 yıl önce inşaata başlandığını ve 7 ayda evin tamamlandığını söylüyor. Beton yapıya yerleştirilen geniş pencereler, farklı cephelerinden açılan girişler, yüksek tavan, aydınlık ve özgür bir mekan yaratıyor. Ahşap zeminler, kirişler ve bölgesel taş duvarlar da doğallığın altını çiziyor.Buraya ilk geldiklerinde tek bir ağacın bile olmadığını belirten Alabora, leylandi, zakkum, manolya, mavi ladin, hatmi, zeytin, pavlonya, defne, incir, kiraz, dut, erik, vişne, nar, armut, elmadan oluşan tam 360 ağaç diktiklerini söylüyor.Sadece evlerinin bahçesine değil, belediyenin bahçesi de dahil olmak üzere, evlerinin etrafını da ağaçlandırmışlar. Zaten yaşam biçimlerinden ve hayata bakış açılarından dolayı buna şaşırmak pek mümkün değil.


İşte Mustafa Alabora ve Banu Zeytinoğlu nun Şile deki evi!


HAFTA SONU DAVETLERİNDE YEMEKLER ALABORA’DAN


Beton strüktürüyle modern çağrışımlar yaratan yapı, ahşabın egemenliği, çevresini saran ağaçlar ve çiçekler sayesinde sıcacık hisler veriyor. Sonsuzluk havuzuyla birleşen doğa manzarası, şehir hayatından izole edilmiş bir huzur yayıyor.Dinginliği çağrıştırsa da, bu ev sadece sessizlik içinde oturdukları bir yer değil. Her hafta sonu geleneksel olarak yapılan yemek davetleriyle burada 10-20 kişi ağırlıyorlarmış. Yemeklerin hepsi Mustafa Alabora’dan.Yemek yapmayı çok seven Alabora, lokal pazardan aldığı malzemelerden hazırladığı, bazen de icat ettiği yemekleri misafirlerine sunmaya bayılıyor. Her ikisi de bundan çok keyif aldıklarını, paylaşmanın ve keyif yapmanın önemini vurguluyorlar.


İşte Mustafa Alabora ve Banu Zeytinoğlu nun Şile deki evi!



İSTANBUL’DA AYRIEVLERDE KALIYORUZ


Hafta içi İstanbul’da ayrı evlerde yaşayan çift, yaz-kış demeden her hafta sonu burada buluştuklarını söylüyor. Banu Zeytinoğlu, bunun ilişkileri açısından da çok daha faydalı olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Bence ideali bu. Öbür türlü ilişkiler kendi içinde beslenmek yerine sosyal sorumluluk projesi haline geliyor. Bizimki hep tatil aşkı.”Zeytinoğlu, özellikle son altı yıldır dekorasyon dergilerine duyduğu ilgiden bahsediyor; yerli yabancı bütün dergileri karıştırıp yeni fikirler ve ilham alıyormuş.Hatta eski usul dergicilerin yaptığı gibi beğendiği sayfaları koparıp saklıyormuş. Çaba gösterilmiş görüntülerden hiç hoşlanmadığını belirten ev sahibesi, insanın kendini ne iyi hissettiriyorsa onu ortaya çıkaracak ya da geliştirecek şeyler yapması gerektiğini söylüyor. Buna örnek de veriyor; şu aralar sprey boyalarla evdeki her şeyi ve her yeri boyadığını anlatıyor gülerek...


İşte Mustafa Alabora ve Banu Zeytinoğlu nun Şile deki evi!


RESiM YAPMAYA MÜJDAT GEZEN SAYESiNDE BAŞLADI


Mustafa Alabora’nın resim serüveni ilginç. Usta sanatçı, bir seyahati esnasında yüksek tansiyonu olduğunu keşfediyor.Kendisine eşlik eden yakın arkadaşı Müjdat Gezen, ertesi sabah Alabora’yı arayıp çözüm olarak “Mustafa, resim yap!” diyor. Hayatında o güne kadar eline fırça bile almamış olan Alabora, arkadaşının tavsiyesine uyarak ilk resmini yapıyor ama hiç beğenmiyor. Müjdat Gezen’e durumu aktardığında, arkadaşının cevabı bütün bakış açısını değiştiriyor: “Olsun, o senin resmin...” İşte o günden beri sayısız resim yapan sanatçının eserleri evin her köşesini süslüyor.


İşte Mustafa Alabora ve Banu Zeytinoğlu nun Şile deki evi!


Hürriyet


Geri Dön