27 / 04 / 2024

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm mesajları: İstanbul'da kim, ne yapacak?

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm mesajları: İstanbul'da kim, ne yapacak?

Bu Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olan Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun da gündeminde kentsel dönüşüm yer alıyor. Çünkü megakentte büyük bir deprem riski var. Peki Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu neler söylüyor? İşte kentsel dönüşüm mesajları..



2024 Yerel Seçimleri için sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ile İBB Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Ekrem İmamoğlu deprem gerçeğinin altını çizerek, sık sık kentsel dönüşüme ilişkin planlarını dile getiriyor. 

NTV'den Tuğba Öztürk'ün haberine göre; AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile düzenlenen  Ak Parti İstanbul Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı ve burada açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'da yaptığı konutların teslim törenine katıldı ve burada konuştu. 

Deprem Türkiye'nin gerçekleri arasında olurken, Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul da büyük bir deprem riski altında. Mart'ta yapılacak yerel seçimler için megakentte sık sık kentsel dönüşüme dikkat çekiliyor. 

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu nun kentsel dönüşüm mesajları: İstanbul da kim, ne yapacak?

İSTANBUL'DA TEK BİR RİSKLİ YAPI KALMAYINCAYA KADAR ÇALIŞACAĞIZ

İBB Başkan Adayı Murat Kurum, program çerçevesinde yaptığı açıklamasında İstanbul'un sorunlarına odaklanacaklarını ifade ederek; trafik, kentsel dönüşüm ve afetlere karşı hazırlık konularına vurgu yaptı. 

"İstanbul tüm insanlığın kalbidir, burada herkes kendi özünü bulmuştur, kendi şehrinin izini bulmuştur. Hepimizin şehri olan İstanbul'umuz maalesef birçok güzelliğini kaybetmek, birçok zenginliğini yitirmek üzeredir" ifadelerini kullanan Murat Kurum, İstanbul'a söz verdiklerini dile getirdi. Kurum, İstanbul'un sorunlarını dertlerini bilen kadrolarla beraber bu kentte oluşan karmaşanın sonlandırılacağını aktardı. 

"81 kentimizde tüm afet alanlarında, depremlerde, sellerde, yangınlarda nasıl çalıştıysak; İstanbul'da da tek bir riskli yapı kalmayıncaya, trafik çilesi ortadan kaldırılıncaya, sokakları huzur ve güvenle dolana kadar çalışacağız" diye konuşan Murat Kurum, "İstanbulluların, gündeminde olmayan hiçbir şeyin kendilerinin de gündeminde olmayacağına, ayrıştırıcı değil birleştirici olacaklarına vurgu yaptı. 

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu nun kentsel dönüşüm mesajları: İstanbul da kim, ne yapacak?

DEPREM, İSTANBUL VE TÜRKİYE'NİN BEKA SORUNU 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'da yaptığı konutların teslim törenindeki açıklamasında, İstanbul’un ve Türkiye’nin beka sorunun deprem olduğuna dikkat çekti. 

Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin "Gölcük depreminin ardından hayatımızın her anında konuşulan ana mesele olmasına rağmen bu iş, hak ettiği şekliyle yönetilememiştir. İhmaller bulunuyor, dönem dönem istismar edilmiştir" ifadelerine yer verdi. 

Kentsel dönüşümdeki sorunlar ile aksaklıklara da değinen İmamoğlu, "Kentsel dönüşüm meselesini eğer siz birilerinin kazanç sahası şekline getirirseniz buradan başarı elde etme şansınız olmaz" dedi ve vatandaşın çıkarlarının en üst seviyeye koyulduğunun altını çizdi. 

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

1954'te Baruthane sahasına 50 bin kişilik şehir planı! Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar...


Geri Dön