27 / 04 / 2024

İşte Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki villası!

İşte Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki villası!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Kısıklı'daki havuzlu villasını, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gündeme getirdi



Kılıçdaroğlu'na Başbakan değil kurmayları yanıt verdi. AKP Genel Başkanı Yardımacısı Hüseyin Çelik, Erdoğan'ın Saklıbahçe Konakları'ndaki 7 milyon liralık villada kiracı olduğunu söyledi. Villanın tapusunun Erdoğan'ın oğulları Burak ve Bilal'e ait olduğu ortaya çıktı. Erdoğan ise havuzlu villaya 5 bin lira kira ödediğini açıkladı.

2 mimar 2.5 yıl çalıştı

Erdoğan'ın oturduğu villanın içinin görüntülerine SÖZCÜ ulaştı. Erdoğan'ın arkadaşı Mehmet Gür tarafından inşa edilen sitedeki 11 villadan 5'i Başbakan ve ailesi için ayrıldı. Erdoğan Ailesi, 2006'da bitmemiş olarak salın aldığı villaların dekorasyonuna başladı. AKP'ye yakınlığı ile bilinen 2 mimar, villaların dekorasyonunu 2.5 yılda tamamladı. Villada, altın kaplama musluklar, özel yapım iznik çinileri Avrupa Kraliyet arması ve Buda gözü figürü ile şans getirdiğine inanılan semboller kullanıldı.

En pahalı mermerler kullanıldı
Erdoğan'ın villasında en pahalı mermerler kullanıldı. Tüm ıslak zeminler, banyo, mutfak ve teraslar mermerlerle kaplandı.

Site yüksek güvenirlikli
Lüks villalar, Erdoğan'ın yakın arkadaşı Merhmet Gür tarafından inşa edildi. 11 villalık sitedeki 5 villa Başbakan ve ailesi için ayrıldı. Sitenin etrafı yüksek duvarlarla örüldü. Saklıbahçe Konakları'nda Başbakan için yüksek güvenlik önlemleri alındı.

Çinilerinde metrekaresi 500 dolar
Yarı olimpik üstü açılıp kapanabilen havuz için özel iznik çinileri kullanıldı. Buradaki malzemenin metrekare fiyatı 500 dolar.

4 sütunlu giriş kapısı
Villanın arka tarafında bulunan giriş kapısına özel desenlerle bezenmiş 4 adet sütun yerleştirildi.

Osmanlı motifleri
Dekorasyon da Osmanlı mimarisine özgü ilginç motiflerde kullanılmış...

Sözcü/Mehmet ŞEHİRLİ


Geri Dön