02 / 05 / 2024

İstinye ihalesi ekonomiye güvenin göstergesidir!

İstinye ihalesi ekonomiye güvenin göstergesidir!

Emlak Konut GYO'nun İstinye arazisinde ortaya çıkan 3.7 milyar liralık rekor fiyatı değerlendiren Murat Kurum, "Bu ihale ekonomiye güvenin bir göstergesidir" dedi



Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olan Emlak Konut GYO'nun satın aldığı "İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinde 3 milyar 672 milyon liralık rekor bir fiyat ortaya çıktı. İhaleyi en yüksek teklifi veren Tahincioğlu -Tahincioğlu Yapı İnşaat -Nida İnşaat İş Ortaklığı kazandı. 


BİR CEVAP OLDU 

İhaledeki rekor fiyatı değerlendiren Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Mevcut imar planları çerçevesinde proje geliştirilecek. 50 dönümlük sehrin merkezinde bir yeşil alanın yanı sıra okul inşaatı da yapılacak" dedi. Emlak Konut'un en yüksek arsa geliri ihalesi olduğunun altını çizen Kurum, "Bu ihale istikrara ve ülke ekonomisine olan güvenin en önemli göstergesidir" diye konuştu. Ortaya çıkan rakamın gayrimenkul sektörü ve ülke adına çok önemli olduğuna değinen Murat Kurum, "Türkiye ekonomisi açısından 'Yatırım yapılmıyor' diyenlere bir cevap gibi oldu. Ülke ve Emlak Konut'a olan güveni net bir şekilde ortaya koyuyor" dedi. 


Takvim 


Geri Dön