02 / 05 / 2024

İstinyePark 100 milyon ziyaretçiye koşuyor!

İstinyePark 100 milyon ziyaretçiye koşuyor!

İstinyePark Genel Müdürü Tolga Engin, 2014'ün Mayıs ayında 100 milyon ziyaretçiye ulaşmayı beklediklerini belirterek aynı yıl için ciro artışı hedeflerini ise yüzde 15 olarak açıkladı...




İstinyePark, 2013'ü yüzde 10 ciro artışıyla kapatacak.


Orjin Grup ve Doğuş Grubu ortaklığıyla 2005'te inşaatına başlanan ve 6 yıl önce hizmete giren İstinyePark AVM, bugüne kadar 93.5 milyon ziyaretçi ağırladı. İstinyePark Genel Müdürü Tolga Engin, 2014'ün Mayıs ayında 100 milyon ziyaretçiye ulaşmayı beklediklerini belirterek aynı yıl için ciro artışı hedeflerini ise yüzde 15 olarak açıkladı. Engin, bu yılı ise yüzde 10 ciro ve yüzde 3 ziyaretçi artışıyla kapatacaklarını söyledi.


İstinyePark'ın yılsonu toplantısında konuşan Genel Müdür Engin, bu yılın sonunda 93.5 milyon ziyaretçi sayısına ulaşacaklarını söyledi. Mayıs ayında ise 100 milyonuncu ziyaretçiyi ağırlayacakları bilgisini veren Engin, söz konusu ziyaretçi için sürpriz hediyeler hazırladıklarını kaydetti. Geçen yılı 17 milyon ziyaretçiyle kapatan AVM'nin bu yıl 17.3 milyon ziyaretçi sayısına ulaştığını aktaran Engin, "Bu bizim için pozitif bir gösterge. Hafta sonları kuyruklar oluşuyor. Günlük 70-75 bin olan ziyaretçi kapasitesinin üstüne çıktığımız zaman konfor kaybı oluyor ve biz bunu istemiyoruz. Bu yüzden otopark girişlerini yavaşlatıyoruz" açıklamasında bulundu.


'Turistler lükste bizi tercih ediyor'


Tolga Engin'e göre yoğunluğun en büyük sebebi yaklaşan yılbaşı ve kısalan günler. İstinyePark'ta yazın 1.4 milyon olan ziyaretçi sayısı kış aylarında 1.7 milyona çıkarken, yine hafta sonu da hafta içini ikiye katlıyor. Tolga Engin, yakınlardaki Kanyon, Zorlu Center gibi AVM'lerin ziyaretçi sayılarında ve ciroda düşüşe yol açmadığını kaydetti. Yine son zamanlarda turist akınından en fazla faydalanan AVM'nin de kendileri olduğunu dile getiren Engin, turistlerin lüks kategorisinde gerçekleştirdiği alışverişin yüzde 70'ininin, genelde ise yüzde 10'unun kendilerinden yapıldığını ifade etti. Bu yılı yüzde 10 ciro artışıyla kapatacaklarını dile getiren Engin, 2013 için yüzde 15-20 olarak belirlenen tahminlerin, Gezi Olayları gibi etkenler ile yüzde 10'a gerilediğine işaret etti. Kredi kartına taksit sınırlamasıyla ilgili de açıklamada bulunan Engin, İstinyePark müşterisinin taksitli satışı çok tercih etmediğini, daha çok düşük gelirlilerin bundan etkileneceğini söyledi. Engin, 9 taksit sınırının da perakende satışları etkileyecek bir vade olmayacağını dile getirdi.


Dünyaca ünlü bir marka daha geliyor


İstinyePark lüks markaların Türkiye'deki ilk duraklarından biri. Bu yıl Kate Spade, Brunello Cucinelli, Karen Millen, Fooli Follie, Hublot ve Shake Shack'in Türkiye'deki ilk mağazasını İstinyePark'ta açtığını belirten Tolga Engin, yaklaşık 300 markanın yer aldığı alana 3 ay sonra dünyaca ünlü bir markanın daha geleceğini söyledi. Açılştan bu yana yatırımlara devam ettiklerini ifade eden Engin, "Food Court ve tuvaletleri 5 milyon euroya yenilemiştik. Şimdi otoparkı 4 milyon TL'lik yatırımla yeniliyoruz. Ayrıca Pazar Yeri'nde de değişikliklere gittik. Tavanı yeniledik. Burası içinde 1 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Yılbaşı hazırlıkları için de yaklaşık 1 milyon TL harcadık" dedi.


Dünya


Geri Dön