04 / 05 / 2024

İstinyePark'ta Loro Piana mağazası açılacak

İstinyePark'ta Loro Piana mağazası açılacak

Arena Giyim, kaşmir markası Loro Piana'nın ikinci mağazasını nisanda İstinyePark'ta açıyor



DOĞUŞ Grubu'nun perakende şirketi Arena Giyim, 2007 yılında Nişantaşı'nda mağaza açarak Türkiye'ye getirdiği İtalyan Loro Piana'nın ikinci mağazasını İstinyepark'ta açıyor. AVM'nin lüks markalar sokağında Coach markasından boşalan 250 metrekarelik mağazayı nisan ayının başında açmayı planladıklarını belirten Arena Giyim'in Perakende Bölüm Müdürü Orhan Nural, "Loro Piana dünyanın en iyi kaşmirini üretiyor. Moğolistan'da üretim yapıyor. Çok üst segment bir firma. Nişantaşı mağazası beklentilerimizi karşılayınca İstinyepark'ta daha geniş bir mağazada satış yapma kararı aldık" dedi. Mağaza için 1 milyon euroluk bir yatırım yaptıklarını dile getiren Nural, doğru lokasyon bulduklarında hem Gucci ve Armani hem de Loro Piana için mağaza açabileceklerini özellikle Anadolu yakasında mağaza açmak istediklerini söyledi.

DİDİM'DE OUTLET
Doğuş Grubu'nun Arena Giyim ile içine girdiği alanlardan biri de marina mağazacılığı. Firma Bodrum Turgutreis Marina'da hem temsilciliklerini yaptıkları Gucci, Armani ve Loro Piana hem de farklı markaların ürünlerinin satıldığı bir outlet mağazası açmıştı. Nural, Didim Marina'da da 2010 mayıs ayında aynı konseptte yeni bir mağaza açacaklarını söyledi.

TAKSİT SORUYORLAR
Perakende grubu olarak 2009'da 2008 yılına göre satışlarda yüzde 20 artış yakaladıklarını dile getiren Nural, taksit, indirim gibi uygulamalara girmediklerini sadece isteyene Garanti Bankası'ndan üç taksit uyguladıklarını söyledi. Nural, "Daha önce nakit ödeme yapan müşterilerimizin büyük bir bölümü kriz döneminde taksit yapıyor musunuz diye sordu" dedi.

Soyu tükenen devenin tüyünden kaşmir üretiyor

KAŞMİR üretimi için Moğolistan'da 3-12 yaş arası keçilerin yünlerini toplayıp yaz aylarında da giyilecek ince, leke tutmayan ve su almayan, yumuşak kaşmir üretimi yapan Loro Piana, 30 keçiden bir triko hazırlıyor. Bunun yanında firma And Dağları'nda yaşayan ve soyu tükenmekte olan Vikunya deve türü için de çalışmalar yapıyor. Bunun karşılığında da Peru hükümeti ile anlaşma yapan firma yaşattığı develerin tüylerini kullanma hakkına sahip olan tek firma durumunda. Firma bir yandan da Yeni Zellanda'da sadece siyah koyun yetiştiren bir çiftlikle anlaşma yaparak sadece siyah koyun yününden bir kumaş üretiyor. Böylece boya kullanımının da önüne geçiyor. Pınar Çelik/Sabah


Geri Dön