29 / 04 / 2024

İsviçre merkezli finans kuruluşundan Malatya'daki 310 depremzedeye geçici konut!

İsviçre merkezli finans kuruluşundan Malatya'daki 310 depremzedeye geçici konut!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen şehirde vatandaşların barınma ihtiyaçlarını sağlamak için İsviçre merkezli finans kuruluşu tarafından 310 geçici konut yapılacağını açıkladı.



Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenen ilde İsviçre merkezli finans kuruluşu tarafından 310 geçici konut inşa edileceğini müjdeledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından Yaka Mahallesi sınırlarında ilgili firmaya tahsis edilmiş olan toplamda 30 dönümlük alana inşa edilecek olan 31 metrekare büyüklüğündeki 310 geçici konut, kısa süre zamanda tamamlanacak ve hak sahiplerine teslim edilecek.

Paylaşılan bilgilere göre İsviçre merkezli finans kuruluşunun Türkiye temsilcileriyle buluşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hayata geçirilecek olan projenin şehre hayırlı olmasını temenni ederek, yetkililere teşekkür etti.

İsviçre merkezli finans kuruluşundan Malatya daki 310 depremzedeye geçici konut!

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada evlerin inşa edileceği bölgelerde ilgili olarak gerekli çalışmaları yaptıklarına değinen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan şunları kaydetti:  "Vatandaşların bir an evvel sıcak bir yuvaya kavuşması noktasında yapmış olduğumuz bu değerlendirmelerde İsviçre merkezli finans kuruluşu Malatya ilimizde toplamda 310 geçici konut yapılması noktasındaki kararlarını belediyemize iletmişti. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli altyapı ve dökümantasyon çalışmalarını tamamlayarak inşallah en kısa zamanda Malatya Yaka Mahallesi sınırları içinde 310 ailenin yerleşeceği 31 metrekare büyüklüğündeki evler her türlü ihtiyaca yanıt verebilecek biçimde inşa edilecek."

Söz konusu finans kuruluşunun Türkiye Temsilcisi Nazmi Ölmezyiğit de konutları 1,5 ayda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

BİNA YIKIMLARINDA SON DURUM

"Asrın felaketi" olarak belirtilen Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde toplamda 6 bin binanın yıkıldığı şehirde 36 bin civarında bina da ağır hasar almıştı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre şehir merkezi ve ilçelerde yıkım kararı verilmiş olan binalarda ekipler tarafından çalışma gerçekleştirilirken çevresi güvenlik ekipleri tarafından şeritlerle kapatılmış olan yapılar iş makineleriyle kontrollü olarak yıkılırken, yüksek katlılarda ise patlayıcı kullanılıyor.

TOKİ'den Denizli'nin bu ilçesine 200 konutluk yeni proje geliyor!

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

Balıkesir Emlak Konutları ön talep topluyor! Emlak Konut GYO'dan 415 konutluk yeni proje!


Geri Dön