01 / 05 / 2024

İşyeri bankaya nasıl kiraya verilir?

İşyeri bankaya nasıl kiraya verilir?

Bankalar caddesi olarak nitelendirilen bir caddede işyerinizin olduğunu ve burayı bir bankaya kiraya vermek istediğinizi farz edelim. İşyeri bankaya nasıl kiraya verilir? İşte sorularınızın yanıtı...



İşyeri bankaya nasıl kiraya verilir?

İşlek caddelerde ve yaya yoğunluğunun bulunduğu bölgelerde işyeri sahipleri boş dükkanlarını daha çok bankaya kiraya vermek istiyor. Bunun nedeni ise bankaların "paralı müşteri" olarak görülmesi ve kira sorununun yaşanmayacağının düşünülmesi.


Buna karşılık olarak bankalar da büyümek adına şube sayısını arttırmak ve müşterisine tüm bölgelerde ulaşmak amacı ile yukarıda belirttiğimiz tanımlamaya uygun olan caddelerde işyeri kiralamak istiyor. Peki işyeri sahipleri ile şube açmak isteyen bankalar nasıl buluşuyor? İşyeri bankaya nasıl kiraya verilir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bankaların şube açmak için dikkat ettikleri hususlar bankadan bankaya değişmek ile birlikte şu şekilde sıralanıyor: İşyerinin konumu, büyüklüğü (metrekaresi) ve kira bedeli...


Yukarıdaki kriterlerine uygun gördükleri işyerleri için banka müdürlükleri, işyeri sahipleri ile iletişime geçiyor. Karşılıklı yapılan anlaşmalar neticesinde işyeri sahibi dükkanını bankaya kiralamış oluyor.


Ancak, bütün işyeri sahipleri yukarıda belirttiğimiz gibi şanslı olamayabiliyor. Kiralama için, işyeri sahibinin banka ile irtibata geçtiği durumlar da oluyor. Ancak öncesinde bankanın nasıl bir lokasyon stratejisinin olduğunun araştırılması ve buna göre bir yol izlenmesi işyeri sahibi için yararlı oluyor.


Bunun yanı sıra, emlakçılar ve bazı danışmanlık firmaları da işyeri sahiplerini, şube açmak isteyen bankacılarla buluşturabiliyor.




Geri Dön