21 / 05 / 2024

İşyerini bankaya kiralamak

İşyerini bankaya kiralamak

Bankalar caddesi olarak nitelendirilen bir caddede işyerinizin olduğunu ve burayı bir bankaya kiraya vermek istediğinizi farz edelim. İşyeri bankaya nasıl kiraya verilir? İşte sorularınızın yanıtı...

TOKİ Ordu ve Trabzon'daki 72 iş yerini satıyor!

TOKİ Trabzon Ortahisar Pelitli'de 41 adet ve Ordu Altınordu Kamyon Garajı'nda 31 adet iş yerini 22 Mart'ta satışa çıkarıyor..

Tapu harcı hangi bankaya yatırılır 2018?

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılacak bu işlemler için belli harçlar ödeniyor. Peki, tapu harcı hangi bankaya yatırılır 2018?

TOKİ Şanlıurfa'daki 106 iş yerini 1 Şubat'ta satacak!

TOKİ portföyünde yer alan Şanlıurfa Maşuk'taki 106 adet iş yerini 1 Şubat 2018 tarihinde açık artırma usulü ile satışa çıkarıyor. 

TOKİ 7 ildeki 71 iş yerini satışa çıkarıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 7 ildeki 71 iş yerini bugün itibariyle satışa çıkarıyor.

TOKİ Uşak ve Afyon’daki 94 iş yerini bugün satışa sunuyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Uşak ve Afyonkarahisar’daki 94 iş yerini bugün satışa sunuyor.

TOKİ 9 ildeki 82 iş yerini satışa çıkarıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 9 ilde yer alan 82 iş yerini satışa çıkarıyor. İşte o iller...

TOKİ Uşak ve Afyonkarahisar’daki 94 iş yerini satışa çıkardı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uşak ve Afyonkarahisar'daki 94 iş yerini satışa sundu. 

Ev almak mı, kiralamak mı?

Posta Gazetesi Ekonomi yazarlarından Özlem Denizmen, bugünkü köşesinde ''ev almak mı kiralamak mı?'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, Özlem Denizmen'in yazısı...

TOKİ Kayaşehir'deki 108 konut ve 10 iş yerini bugün satışa çıkarıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kayaşehir'de hayata geçirdiği 108 konut ve 10 iş yerini bugün açık artırmayla satışa çıkarıyor.

TOKİ 11 ildeki 58 iş yerini satışa çıkardı!

TOKİ 11 ilde yer alan toplam 58 adet iş yerini açık satış yöntemiyle satacak. Başvurular 29 Aralık'a kadar devam edecek..

TOKİ 22 ildeki 99 iş yerini satışa çıkarıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 22 ildeki 99 iş yerini bugün itibariyle satışa çıkarıyor. İş yerleri için başvurular 29 Aralık 2017 tarihine kadar kabul edilecek.

TOKİ, Kayaşehir'de 108 konut ve 10 iş yerini satışa çıkarıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Kayaşehir'deki mahalle konseptli projesi içerisinde yer alan 108 konut ile 10 iş yerini "açık artırma yöntemi" ile satışa sunacak.

TOKİ Kayaşehir 2017 başvuruları hangi bankaya yapılacak?

TOKİ Kayaşehir 2017 projesinde satışa sunulan dairelerin fiyatları 144 bin 755 TL'den başlıyor. Başvuruların başladığı projede başvuru dönemi 20 Eylül'e kadar devam edecek. TOKİ Kayaşehir 2017 başvuruları hangi bankaya yapılacak?

İşyerini bankaya kiralamak Haberi

İşyerini bankaya kiralamak

İşyeri bankaya nasıl kiraya verilir?

İşlek caddelerde ve yaya yoğunluğunun bulunduğu bölgelerde işyeri sahipleri boş dükkanlarını daha çok bankaya kiraya vermek istiyor. Bunun nedeni ise bankaların "paralı müşteri" olarak görülmesi ve kira sorununun yaşanmayacağının düşünülmesi.


Buna karşılık olarak bankalar da büyümek adına şube sayısını arttırmak ve müşterisine tüm bölgelerde ulaşmak amacı ile yukarıda belirttiğimiz tanımlamaya uygun olan caddelerde işyeri kiralamak istiyor. Peki işyeri sahipleri ile şube açmak isteyen bankalar nasıl buluşuyor? İşyeri bankaya nasıl kiraya verilir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bankaların şube açmak için dikkat ettikleri hususlar bankadan bankaya değişmek ile birlikte şu şekilde sıralanıyor: İşyerinin konumu, büyüklüğü (metrekaresi) ve kira bedeli...


Yukarıdaki kriterlerine uygun gördükleri işyerleri için banka müdürlükleri, işyeri sahipleri ile iletişime geçiyor. Karşılıklı yapılan anlaşmalar neticesinde işyeri sahibi dükkanını bankaya kiralamış...