02 / 05 / 2024

İtalya'nın 5 turistik yat limanı satılıyor!

İtalya'nın 5 turistik yat limanı satılıyor!

İtalya, 5 yat limanını özelleştirerek, satışa çıkarma kararı aldığını duyurdu. İtalyan basınında yer alan haberlere göre 5 turistik yat limanı, Ekonomi Bakanlığı bünyesindeki Invitalia şirketi aracılığıyla satılacak.



Dünya turizminde önemli bir yeri olan İtalya, 5 yat limanını özelleştirerek, satışa çıkarma kararı aldığını duyurdu. İtalyan basınında yer alan haberlere göre 5 turistik yat limanı, Ekonomi Bakanlığı bünyesindeki Invitalia şirketi aracılığıyla satılacak.


Euro Bölgesinin üçüncü büyük ekonomisi olan, ancak 2007 yılından bu yana 3 kez resesyon yaşamış ve ekonomisi yüzde 10 kadar küçülmüş olan İtalya, bu şekilde yatırımcıları çekmek ve turistik limanların gelişmesini sağlamayı hedefliyor. Satışa çıkarılanlar arasında, gözde tatil adaları Caprideki 300 yat kapasiteli liman ve Sardinyadaki 589 kapasiteli Portisco (Olbia) Limanı da bulunuyor. Diğer limanlar ise şöyle:


Trieste (118 yat kapasiteli), Reggio Calabriadaki Roccella Jonica, (450 yat kapasiteli) ve Salernodaki Marina DArechi (1000 yat kapasiteli).


Yapılan açıklamada, ihaleye başvuruların ay sonunda biteceği belirtildi. Toplamda 2500 kapasiteli 5 limanın değerinin, 50 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.

Bu arada Matteo Renzi liderliğindeki hükümet, bazı tarihi kaleler, manastırlar, saraylar ve fenerler gibi benzersiz bir portföyü özel yatırımcılara satma planını geçtiğimiz aylarda açıklamıştı.


Şubat 2014ten beri görevde bulunan Renzi, hızlı bir şekilde ekonomik ve anayasal reformları gerçekleştirerek, ülkeyi tekrar ayağa kaldırma sözü vermişti. Ancak bu süreç yavaş ilerlediği gibi, gençler arasında işsizlik oranı yüzde 44e tırmandı, İtalya Merkez Bankası da bu yıl sadece yüzde 0.7 büyüme beklediklerini açıkladı. İtalyanın kamu borcu ise, 2,2 trilyon Euroya ulaştı.


Yeni Şafak


Geri Dön