29 / 04 / 2024

ITB Berlin Turizm Fuarı 'na 110 Türk şirketi katıldı!

ITB Berlin Turizm Fuarı 'na 110 Türk şirketi katıldı!

Paulus için dilek tutulup, mum yakılacak Türkiye, Berlin 'de düzenlenen turizm fuarı ITB 'ye 110 firmayla adeta çıkarma yaptı. Bu yıl fuar katılımcılarına üç boyutlu gözlüklerle seyahat yaptıran Türkiye inanç turizminde yeniliklere de imza atıyor  



Paulus için dilek tutulup, mum yakılacak Türkiye, Berlin 'de düzenlenen turizm fuarı ITB 'ye 110 firmayla adeta çıkarma yaptı. Bu yıl fuar katılımcılarına üç boyutlu gözlüklerle seyahat yaptıran Türkiye inanç turizminde yeniliklere de imza atıyor. Hristiyan ziyaretçiler için adak, mum yakma ve dilek tutma töreni düzenlenecek. Dilek kağıtları, adak mumuyla birlikte Tarsus 'daki St. Paulus Kilisesi 'ne yolculuğa çıkarılacak.

ALMANYA 'nın Berlin şehrinde düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan 45. Uluslararası Turizm Borsası Fuarı 'nda (ITB), Türkiye standında üç boyutlu gözlükle ziyaretçilere görsel seyahat yaptırılıyor. Türkiye standına gelen Hristiyan ziyaretçiler de mum yakıp, dilek de tutabilecek. 9-13 Mart arası açık kalacak ve 180 ülkeden 10 bin firmanın katıldığı fuarda, 110 Türk firması yer alıyor. Fuarda, bu yıl Türkiye 3 bin 79 metrekarelik bir standla temsil ediliyor. Türkiye 'den 51 otel, 29 birlik, 8 valilik ve 22 seyahat acentesi tanıtım yapıyor. Berlin şehri ise, havalimanından itibaren Türkiye reklamlarıyla donatılmış durumda. Fuarda Türkiye, simitten Türk kahvesine, Kapadokya 'dan Antalya 'ya tüm renkleriyle tanıtılıyor.

Türkiye, bu yıl fuar katılımcılarına üç boyutlu gözlüklerle görsel seyahat yaptırırken, inanç turizminde yeniliklere imza atıyor. Fuardaki Hristiyan ziyaretçilere yönelik özel etkinlikte adak, mum yakma ve dilek tutma töreni olacak. Türkiye standına gelen ziyaretçiler, dileklerini küçük bir kağıda yazabilecekler. Bu kağıt, adak tutulan bir mumla Tarsus 'daki St. Paulus Kilisesi 'ne yolculuğa çıkacak. Orada dilek mumu dini bir törenle yakılacak. İlgi duyanlar ayrıca stantta 3 boyutlu gözlükleriyle St. Paulus Kilisesi 'ni sanal olarak gezebilecekler. St. Paulus Kilisesi, Hristiyanlığın ilk misyoneri ve ilahiyatçısı olarak bilinen Tarsuslu Aziz Paulus 'a adandı. Ayrıca Türk standında ziyaretçilere şerbet, kuru meyve, fındık, çam fıstığı, çerez ve simit gibi geleneksel tatlar ikram ediliyor. Türk kahvesi ve simitin en çok ilgi gördüğü fuarda, Kapalıçarşı 'nın minyatür versiyonu da kuruldu.

Almanya 'dan 4.5 milyon turist
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan da, Türkiye 'nin bu yıl yüzde 10 artışla 31 milyon turiste ulaşmayı hedeflediğini belirterek, şunları söyledi: ”Bu yıl sadece Almanya 'dan gelen turist sayısının 4.5 milyonu aşmasını planlıyoruz. Erken rezervasyonlar bunu gösteriyor. Rusya pazarında çok ciddi artış var. Bu yıl Türkiye 'ye gelen Rus turist sayısında yüzde 30 artış olacağı açıklandı. Bunun yanında Körfez ülkelerinde de ciddi bir artış var.     Türkiye 'ye en çok turist gönderen ilk 10 ülke arasında ilk 5 'i komşu ülkelerimiz. Bu da bizim için önemli. ”

Ortadoğu ülkeleri sönük
İsyanlarla çalkalanan pek çok Ortadoğu ve Afrika ülkesi, bu yılki fuarda ciddi kan kaybına uğradı. Almanya özellikle Libyalı firmalara vize kotası uygularken, Mısır ve Tunus gibi ülkeler de önemli turizm kayıpları yaşadı. Afrikan Turizm şžirketi 'nin sahibi Libyalı Mohamed Zaglout, ITB Berlin Fuarı 'na geçen yıl olduğu gibi 12 şirketle katılmak istediklerini fakat 9 firmaya Almanya 'dan vize çıkmadığını söyledi. Zaglout, “Bu yıl Libya sadece turizmde değil tüm sektörlerde yüzde yüz kayıp içinde. Yaşadığımız siyasi karışıklıklar bizi 20 yıl geriye götürdü ” dedi.

Fuarda Türk kahvesi ikram ediyor

BU yıl fuara yedinci kez katıldıklarını anlatan Kurukahveci Mehmet Efendi tanıtım Müdürü Bülent Tepeçam da, fuar boyunca her gün binlerce fincan kahve ikram edeceklerini söyledi. Tepeçam, şu anda tüm Avrupa 'da market raflarında yerlerini aldıklarını, toplam satışlarının yüzde 10 'unun Avrupa ihracatından oluştuğunu da sözlerine ekledi.

Tunus ve Mısır 'dan ek rezervasyona ihtiyaç yok

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye 'nin Tunus ya da Mısır 'dan gelecek ek rezervasyonlara ihtiyacı olmadığını söyledi. 45. Uluslararası Turizm Borsası Fuarı 'nı(ITB) ziyaret eden Bakan Günay, Tunus ve Mısır 'da yaşanan olayların, bu ülkelere gitmek isteyen turistleri Türkiye 'ye çekip çekmeyeceği şeklindeki bir soru üzerine Türkiye 'nin Kuzey Afrika ülkeleri ile rekabet etmediğini, İspanya, İtalya ve Fransa gibi ülkelerle rekabet ettiğini belirterek, “Tunus ya da Mısır 'dan gelecek 100 bin ilave rezervasyona ihtiyacımız yok ” dedi. Berlin 'de bulunan Hattuşaş Sfenksi 'nin Türkiye 'ye iade edilmesi konusunda olumlu görüşmeler yaptığını ve bu konuda nisan ayı ortasında Türkiye 'de bir toplantı yapılacağını da hatırlatan Günay, Türk sanat eserlerinin takipçisi olduklarını kaydetti. Türkiye 'de kültür turizmini geliştirmek istediklerini belirten Günay, görüşlerini Alman Devlet Bakanı Cornelia Pieper ile de paylaştığını söyledi.
Hürriyet


Geri Dön