19 / 05 / 2024

İTO, Şırnak'ta şehit okulu açacak!

İTO, Şırnak'ta şehit okulu açacak!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul'dan 120 kişilik iş adamı heyetiyle Şırnak'a gitti



Yalçıntaş, amaçlarının İstanbullu ve Şırnaklı iş adamlarını daha da yakınlaştırarak, iki şehir arasındaki ekonomik ilişkileri artırmak olduğunu söyledi. İTO olarak başlattıkları eğitim projesi kapsamında Anadolu'nun 13 kentine ilköğretim okulu inşa ettireceklerini ifade eden Yalçıntaş, bu okullara da ülke için şehit olmuş kişilerin adlarını vereceklerini belirtti. Şırnaklı şehit er Burhan Yalçın adına yaptırılacak okulun protokolünü imzadıklarını anlatan Yalçıntaş, İTO olarak Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını dolayısıyla sorumluluk alanlarını tüm Türkiye olarak gördüklerini kaydetti.

Işıldayan gençler
Hedeflerinin gençleri bilgiye ulaştırmak olduğunu söyleyen Yalçıntaş, "Dolayısıyla cehalet her kötülüğün anasıdır, bilgi ise her iyiliğin başıdır. İnanıyorum ki bu topraklardan ve tüm Anadolu'nu topraklarından bilgili yetişen gençler yarının ışıldayan gençleri olacaklar. Zenginliğin, bilginin, kardeşliğin, anlayışın tesis edileceği birinci kurum eğitim kurumudur" diye konuştu. Şırnak Valisi Ali Yerlikaya da, Şırnak'ta 2003'ten bu yana eğitim yatırımlarının arttığını, son 7.5-8 yılda 2 bin 500 dersliğin hizmete girdiğini ifade etti. Yerlikaya, "2010-2011 eğitim döneminde Şırnak Valiliği İl Özel İdaresi olarak 718 derslik, 60 yeni okul hizmete açacağız. Bu noktada 82.4 milyon liralık yatırım yaptık" dedi.
Hürriyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

İstanbul Ticaret Odası'ndan demokratik açılıma eğitim desteği
İstanbul Ticaret Odası (İTO), 13 kentte başlattığı eğitim projesi kapsamında Şırnak'ta inşa edilecek ilköğretim okuluna ilişkin dün protokol imzaladı.
İmza töreni için İTO üyesi 120 işadamı Şırnak'a geldi. Törende konuşan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye'nin ileri gitmesi için, daha zengin olması için, Anadolu'nun tüm ilçelerinin, tüm mezralarının daha zengin olması, daha demokratik olması ve daha eğitimli olması gerektiğine işaret etti.

Hedeflerinin gençleri bilgiye ulaştırmak olduğunu söyleyen Yalçıntaş, "Dolayısıyla cehalet her kötülüğün anasıdır, bilgi ise her iyiliğin başıdır. İnanıyorum ki bu topraklardan ve tüm Anadolu'nun topraklarından bilgili yetişen gençler yarının ışıldayan gençleri olacaklar. Bu bağlamda bizler, Türkiye'nin içinde geçmekte olduğu demokratik süreci son derece önemsiyoruz. Çünkü eğitim de aynı şekilde bu sürecin tamamlayıcı en önemli unsurudur. Çünkü zenginliğin, bilginin, kardeşliğin, anlayışın tesis edileceği birinci kurum eğitim kurumudur. Biz de oda olarak bu projeye eğitim ayağında destek veriyoruz." dedi. Şırnak Valisi Ali Yerlikaya da Kumçatı beldesinde inşa edilecek okulun eylülün ilk haftasında bitirilmesini planladıklarını söyledi. Adına okul yaptırılacak Şırnaklı şehit er Burhan Yalçın'ın babası Yusuf Yalçın'ın konuşmasında ise duygulu anlar yaşandı. İTO Başkanı Yalçıntaş dün ayrıca, Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Demokratik açılım sürecini çok önemsediklerini ifade eden Yalçıntaş, "Buradaki bütün mesele birbirimizle konuşarak problemi nasıl çözeceğimizi karşılıklı olarak anlamak ve birlikte çözmektir. Bu topraklarda asırlar boyunca farklı dil ve inançları olan insanlar kardeşlik içinde yaşadı. Dolasıyla hoşgörü ve anlayış zaten bu toprakların mayasında var." diye konuştu.

Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş de demokratik açılımı büyük bir coşku ve umutla karşıladıklarını, kararlılıkla sürdürülmesini dilediklerini kaydetti. Geliş, "Elbette ki dağlarımızı seviyoruz ama dağlarımızı sevdiğimiz kadar denizlerimizi ve ovalarımızı da seviyoruz. Demokratik açılımın başarısı demek Türkiye'nin kaynaklarını doğru yönde kullanması ve huzurlu bir ülkenin meydana getirilmesi demektir." ifadelerini kullandı.
Zaman

İTO, şehitlerin adını vereceği 13 okulun ilkini Şırnak'a yapıyor 
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş İTO'nun 13 kentte başlattığı eğitim projesi kapsamında Şırnak'a işadamlarıyla çıkartma yaptı. 

İTO Başkanı Yalçıntaş, beraberinde 120 iş adamıyla birlikte Şırnak'a gitti. Yalçıntaş, Şırnak Valiliği'nde Şırnaklı şehit er Burhan Yalçın adına yaptırılacak okulun protokolü imzası öncesinde yaptığı konuşmada, İstanbul'dan 120 kişilik iş adamı heyetiyle Şırnak'a geldiklerini, amaçlarının İstanbullu ve Şırnaklı iş adamlarını daha da yakınlaştırarak, iki şehir arasındaki ekonomik ilişkileri artırmak olduğunu söyledi.

İTO olarak başlattıkları eğitim projesi kapsamında Anadolu'nun 13 kentine ilköğretim okulu inşa ettireceklerini ifade eden Yalçıntaş, bu okullara da ülke için şehit olmuş kişilerin adlarını vereceklerini belirtti. Yalçıntaş, Türkiye'nin ileri gitmesi için, daha zengin olması için, Anadolu'nun tüm ilçelerinin tüm mezralarının daha zengin olması, daha demokratik olması ve daha eğitimli olması gerektiğini söyledi.
Star


Geri Dön