01 / 05 / 2024

İttifak Holding 2023'te 5 milyar ciro hedefliyor!

İttifak Holding 2023'te 5 milyar ciro hedefliyor!

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, 10 yılda 5 kat büyüme hedefinde olduklarını söylerken, '5 milyar TL konsolide ciro ve 10 bin doğrudan çalışana sahi olmak istiyoruz' dedi...



İttifak Holding, Olağan Genel Kurul'unu Konya'da düzenledi. Genel kurulda Holding'in 2012 yılı faaliyetleri değerlendirildi. Tamamı halka açık bir halk şirketi olan İttifak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, hissederlara ve potansiyel yatırımcılara önemli mesajlar verdi. Korkmaz Türk insanının girişimci ruhunun ve dayanışma duygusunun bir tezahürü olan İttifak'ın, sürdürülebilir büyüme, istikrar ve verimlilik kavramları ile özetlediği yönetim felsefesinin meyvelerini 2012 yılında da almaya devam ettiğine dikkat çekti.


89 MİLYON LİRA İHRACAT


Korkmaz, '2012 yılında konsolide ciromuz 938 milyon TL oldu. Grubumuzun 2012 yılındaki ihracatı yaklaşık %23 artışla 89 Milyon TL olarak gerçekleşirken, yaptığımız yatırımların tutarı da bir önceki yıla göre yaklaşık %44 artarak 28 Milyon TL oldu. Yaklaşık 5 bin kişilik istihdamımız, ülke sınırlarını aşan faaliyetlerimiz ve en önemlisi de köklü geçmişimiz ve değerlerimizden aldığımız ilhamla, güçlü bir geleceğe köprü kuruyoruz' dedi.


YÜZDE 55 BÜYÜDÜ


Holding iştirakleri hakkında bilgiler veren Mehmet Ali Korkmaz, 'Selva'da 2011 yılında 6 milyon euro'luk yatırım tutarı ile gerçekleştirdiğimiz %75'lik üretim kapasitesi artışının başarılı sonuçlarını 2012 yılında almaya başladık. Yeni hat yatırımımızla, günlük üretim kapasitemizi 125 tondan 210 tona çıkardık ve ihracatta %55'lik bir büyüme oranı yakaladık. Bu yatırımımız, ihracattaki artışla karşılık bulmuş oldu. Selva'nın hem iç hem de dış pazarda yükselen grafiğini önümüzdeki dönemde de artırarak sürdürmesi için ürün gamını genişletmeyi arzuluyoruz. Bu bağlamda yeni ürünler üzerinde çalışıyoruz.' dedi. Korkmaz, İttifak Holding'in perakende markası Adese ile ilgili de halka arz süreci ile birlikti verimlilik üzerinde yoğunlaşacaklarını kaydetti.


ANADOLU'DA GENİŞLEME PLANLARI


Yıllık ortalama 2000 konut üretim kapasitesine sahip inşaat sektöründeki markaları Seha Yapı'nın inşaat sektörünün iddialı şirketlerinden biri olarak gelişimini sürdürdüğünü kaydeden Mehmet Ali Korkmaz, 'Seha Yapı ile Anadolu'nun farklı şehirleri ve özellikle İstanbul'da yüksek nitelikli konut projeleri geliştirmeyi planlıyor, yurtdışında da proje üretme hedefimizi realize etmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönem için Seha Yapı'da sürpriz projeler üzerinde çalışıyoruz. Mevcut ve yeni projeleri ile Seha Yapı sektördeki önderliğini sürdürecek inşallah'diye konuştu.


İSTİHDAMA KATKI


2023 hedefleri için ise, '25. kuruluş yıldönümümüzü kutladığımız 2013 yılından itibaren, ülkemizin 2023 vizyonunu gerçekleştirmesine kadar geçecek 10 yıllık süre içinde, en az 5 kat büyümek gibi bir hedef koyduk kendimize. Bu 5 kat büyüme ile 2023 yılında, ülkemizin artan ekonomik gücü ve siyasi istikrarının verdiği olumlu işaretleri de göz önüne aldığımızda, 5 milyar TL konsolide ciro ve 10 bin doğrudan çalışana sahip, yurt içi ve dışında stratejik önemi olan sektörlerde faaliyetleri bulunan, küresel bir güç haline gelmiş olacağız. Geçtiğimiz on yıllık süreçte dört kat büyümüş bir grup olarak, bunu yapacak güç ve inançta olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.' dedi.


Yenişafak Gazetesi


Geri Dön