27 / 04 / 2024

Ivanka Trump: Türkiye'ye yatırım çok doğru bir karardı

Ivanka Trump: Türkiye'ye yatırım çok doğru bir karardı

ABD'nin ünlü emlak devlerinden Donald Trump'un sahibi olduğu Trump şirketler grubu, krizden çıkış için başta Avrupa olmak üzere Amerika'nın dışına yatırım kararı



Bu çerçevede gittiği ilk ülke Türkiye oldu. Şişli'de inşa edilen Trump Towers İstanbul projesindeki dairelerin yüzde 45'i satıldı. Trump Organizasyon İş Geliştirme ve Stratejik Yatırımlar Başkan Yardımcısı Ivanka Trump, resmi satış öncesinde bu kadar bir satışı beklemediklerini ifade ederken, "Türkiye'yi seçmemizde ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gördük." dedi. Projeye yeni başladıklarında ön satışla projeden daire alan müşterilerinin, o zaman bir 'hayali' satın aldığını söyleyen Trump, müşterilerinin şimdi lüksün en üst noktasında bir Trump ürünü satın aldıklarını kaydetti. Krizin ardından dünyadaki ekonomik ortamın değiştiğini aktaran Trump, şöyle konuştu: "Pazar derinliği bilinciyle en prestijli yerler için çok avantajlı anlaşmalar yapma imkanına sahibiz. Önümüzdeki günlerde markamızı Asya, Avrupa, Güney Amerika ve Ortadoğu'ya taşıyarak istikrarlı büyümeye devam edeceğiz. Türkiye, Avrupa'nın ilk Trump markalı projesini gerçekleştirmek için mükemmel bir ülke." Projenin yatırımcısı olan Doğan Grubu şirketlerinden Ortadoğu Otomotiv'in Yönetim Kurulu üyesi ve inşaatın yapımını sürdüren D-Yapı'nın Genel Müdürü İlder Tokcan da, projeye her geçen gün yeni bir şey eklediklerini söyledi. Bu kapsamda bir 'Özel Tasarım Ofisi' kurduklarını anlatan Tokcan, ofiste Trump Towers İstanbul'dan daire alanların iç dekorasyon ve mobilyayla ilgili çalışmalar yapıp kendilerine bir proje sunacaklarını ifade etti. Projenin kaba inşaatının bittiğini ve Rezidans kulesinin dış cephesi ile iç detaylarını bitirmeye yakın bir noktaya geldiklerini bildiren Tokcan, bundan sonra alışveriş merkezi ve ikinci kulenin konsepti üzerinde çalışacaklarını kaydetti.

Rezidans daireleri 2011'in ikinci çeyreğinde teslim etmeyi hedefleyen şirket, 55 aya yayılan ödeme şartları geliştirdi. Trump Towers İstanbul'un birçok yerli ve yabancı konuğu bulunuyor. Fiyatların 500 bin dolar ile 5,5 milyon dolar arasında değiştiği projeden daire alanlar arasında ABD'de yaşayan birçok Türk var. Towers'ın metrekaresi ise 6.500 dolardan satılıyor.
Zaman

Trump Towers'ta 500 bin dolara! Satışlar başladı!


Geri Dön