Sektörel

İYİ Parti'den yabancılara verilen vatandaşlıklar için yeni adım! Bu şekilde iptal edilecek!

İYİ Parti'den, yabancılara verilen vatandaşlıkların ve Suriyeli sığınmacıların kanunlara aykırı şekilde gayrimenkul alma yoluyla vatandaş olmasının iptali için vatandaşlara, başvuruda bulunmaları çağrısı yapıldı ve iptal dilekçesi örnekleri paylaşıldı.  

İYİ Parti, döviz ve gayrimenkul alımı karşılığında verilen vatandaşlıklarla, Suriyeli sığınmacılara verilen vatandaşlıkların iptal edilmesi amacıyla Ankara İdare Mahkemesi ve Danıştay’da dava açmıştı. İYİ Parti'den konuya ilişkin bir son dakika hamlesi daha geldi. 

İYİ Parti'nin resmi internet sitesinde yabancılara verilen vatandaşlıkların ve Suriyeli sığınmacıların kanunlara aykırı şekilde gayrimenkul alma yoluyla vatandaş olmasının iptali edilmesi için vatandaşlara başvuru çağrısı yapıldı. 

Söz konusu açıklamada "Millî güvenliğimizi, sınırlarımızı, egemenlik haklarımızı hedef alan bu tehdidin bertarafına çalışmak millî bir görevdir" denilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Sizler de yabancılara verilen vatandaşlıkların ve Suriyeli sığınmacıların kanunlara aykırı şekilde gayrimenkul alma yoluyla vatandaş olmasının iptali edilmesi için hukuki başvurunuzu buradan yapabilirsiniz."

İnternet sitesinde yapılan açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun öncülüğünde; Suriye uyruklu yabancılara vatandaşlık verilmesine dair her bir idari işlemin ve vatandaşlıkların iptali için Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığına, Suriye uyruklu yabancılara vatandaşlık verilmesine dair her bir idari işlemin ve vatandaşlıkların iptali için Danıştay 10. Dairesi'ne iptal davası açıldığının altı çizildi. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada millî güvenliğimizi, sınırlarımızı, egemenlik haklarımızı hedef alan bu tehdidin bertarafına çalışılmasının milli bir görev olduğu vurgulandı. 

Açılmış olunan davaların hukuki temelleri itibariyle haklı ve somut delillere dayandığı belirtildi. 

İYİ Parti'nin internet sitesinde, yabancılara satılmış vatandaşlıklar ve Suriyeli sığınmacıların kanunlara aykırı şekilde mülk edinme yoluyla vatandaş olmasının iptali için hukuki başvuru yapılabilmesi için Danıştay ve İdare Mahkemesi'ne verilebilecek dilekçe örnekleri paylaşıldı.  

Hafta sonu Kapalıçarşı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, Ata, gremse altın fiyatları ne kadar?

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: En büyük mağduriyet, bir ailenin tapulu evi yıkılınca yaşanır!

On binlerce EYT'liye kötü haber! SSK'dan emekli olma hakkınızı kaybedebilirsiniz!