03 / 05 / 2024

İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı konferansı yapıldı

İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı konferansı yapıldı

KalDer ve İBB iştiraklari (İDO, İGDAŞ, İBB Gelirler Müdürlüğü)   “İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı” Konferansı düzenledi



Türkiye’nin kalite konusunda hizmet veren ilk ve tek derneği KalDer, bu yıl ki ulusal kalite büyük ödülünü alan İDO ile birlikte, başarı ödülü alan İGDAŞ ve Mükemmellikte Kararlılık Belgesi alan İBB Gelirler Müdürlüğü  ‘’İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı’’ konferansı düzenledi.

Bugün, süreçlerini çok daha iyi tanımlamış, kaliteyi iş yapış biçimi olarak gören bir işletme olarak; Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve İBB iştiraklari (İDO, İGDAŞ, İBB Gelirler Müdür’lüğü) işbirliğiyle gerçekleştirilen “İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı” isimli konferans, 22 Aralık Çarşamba günü saat 14.00 – 17.00 arasında İDO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet PAKSOY, İGDAŞ Genel Müdürü  Bilal ASLAN, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A.Hamdi Doğan, İBB Gelirler Müdürü Yakup Keskin ve  KalDer Genel Sekreteri Selim Güven’in açılış konuşmalarını yaptığı konferansa İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İGDAŞ’tan  önemli isimler, Mükemmellik Modeli uygulamaları, kazanımları ve deneyimlerini paylaştılar.

KalDer tarafından 1998’de, ulusal “kalite” bilincinin yaratılması, geliştirilmesi ve toplam kalite yönetimi ile Mükemmellik Modeli uygulamalarının yaygınlaştırılması amacı ile başlatılan Ulusal Kalite Hareketi, yeni katılımcılarla birlikte bir çığ gibi büyümeye devam ediyor. Sektör ya da ölçek gözetmeksizin, tüm kurum ve kuruluşlara açık bir sivil toplum hareketi olan Ulusal Kalite Hareketi, son olarak İspark A.Ş ve İBB Hal Müdürlüğü’nün de katılımıyla daha da güçlendi.

İyiniyet Bildirgesi İmza Töreni İspark A.Ş Genel Müdürü Kadir Gurbetçi, İBB Hal Müdürü Bayram Ali Çakaroğlu ve KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A.Hamdi Doğan’ın katılımıyla, İDO Konferans Salonu’nda İstanbul’da 22 Aralık 2010 tarihinde gerçekleşti. 

Törende konuşan A.Hamdi Doğan; "Yerel idarelerin  Ulusal Kalite Hareketi’ne  katılarak EFQM Mükemmellik Modelini uygulama sürecine başlamaları ülkemiz için sevindirici bir gelişmedir.İDO ,İGDAŞ gibi bu yolculuğa başlamış ve başarılar elde etmiş işletmeler olarak iyi birer örnek oluşturmuşlardır. Onlarda özel sektörün daha önce ödül kazanmış başarılı sanayi işletmelerinin yürüdükleri yollardan geçerek aynı süreçleri yaşayarak başarılı olmuşlardır. İBB Gelirler Müdürlüğü yine aynı çabanın içinde olan İBB'nin  en önemli birimlerinden biridir.

Ulusal Kalite Hareketimizin  amacı; ister kamuda, ister özel sektörde olsun ayırım gözetmeksizin rekabet edebilen, sürdürülebilir performans gösteren sağlıklı ve başarılı kuruluşlar yaratarak ülkemizin kalkınma sürecine katkıda bulunmaktır. Bu örnekler çoğaldıkça hizmetin kalitesi artacak, kaynaklar daha verimli kullanılacaktır. Bu işletmelerin vatandaşa hizmetlerinin doğrudan yansıdığı dikkate alınacak olursa gelişme daha anlamlı olarak değerlendirilecektir. Özetle İstanbul halkı kazançlı çıkacacaktır.
 
Bu gün iki yeni hizmet işletmesi daha Ulusal Kalite Hareketine imza atıyor. Bu işletmeler İSPARK ve İBB Hal Müdürlüğüdür.  Yaşam kalitemizi hizmeti ile etkileyecek  önemli işletmelerdir.Mükemmellik yolculuğunda kendilerine başarılar diliyoruz" dedi.


Geri Dön