29 / 04 / 2024

İzban hattı alt geçidi bitmedi!

İzban hattı alt geçidi bitmedi!

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni Anadolu Caddesi’ne bağlayacak 100 metrelik yol bir türlü yapılamadı. Büyükşehir Belediyesi’nin İZBAN hattının altına acilen geçit yapması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Alt geçit olmadığı 4-5 kilometre dolaşmak zorunda kalıyoruz” dedi.



Temeli 30 Kasım 2012'de atılan 680 yataklı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete girdi. Ancak hastaneyi Anadolu Caddesi'ne bağlayacak 100 metrelik yol,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından bir türlü yapılamadı. Yaklaşık 1 milyon hastaya hizmet verecek olan hastanenin yanındaki İZBAN hattının altından 100 metrelik bir yaya ve alt geçit yapılması için defalarca çağrıda bulunan vatandaşlar, hala ilkel koşullarda Anadolu Caddesi'ne geçmeye çalışıyor. İZBAN hattının altından veya üstünden geçip 8782 sokak ile Anadolu Caddesi'ne bağlanan 100 metrelik bir yola acil ihtiyaç olduğunu belirten Ata Sanayi Sitesi esnafı Nejat Öztürk, "Alt geçit yapılmadığı için sanayi esnafı mağdur. İnsanlar 4-5 kilometre dolaşmak zorunda kalıyor" dedi.


KARANLIK İSTASYONU


Hilal İstasyonu'nun Kahramanlar tarafındaki aydınlatmalar günlerdir arızalı. İZBAN ve METRO istasyonlarına geçiş yolunun karanlık olduğunu belirten yolcular, tedirginlik yaşıyor. Özellikle kadın yolcuların aktarma yaparken mağdur olduğunu söyleyen vatandaşlar, bu bölgede aydınlatma sorununun giderilmesi için yetkilileri göreve çağırdı.


Yeni Asır 


Geri Dön