03 / 05 / 2024

Karaköy Alt Geçidi tehlike saçıyor!

Karaköy Alt Geçidi tehlike saçıyor!

Karaköy Alt Geçidi'nde 2010 Kültür Başkenti projesi kapsamında, yaklaşık iki ay önce tadilat başlatıldı



Dükkanlar tamamen boşaltılıp duvarlar, tavan ve zemin kırıldı. Fakat inşaat sahasının etrafında koruma perdesi oluşturulmaması ve harabeye dönen geçidin kullanıma kapatılmaması İstanbullular'ın tepkisini çekti. Bu eleştirileri sayfalarımıza yansıttık. Haberlerimizin ardından yetkililer önlem alınacağını söyledi.

Peki ya Karaköy şu anda nasıl?
Çalışmaların başladığı ilk günlerden hiçbir farkı yok. Tadilat hala bitmediği gibi güvenlik önlemlerinin esamesi okunmuyor. Üstüne üstlük, yayalar burayı kullanmaya devam ediyor.

Çalışmalar yavaş ilerliyor
Vatandaş, moloz parçalarının arasından atlaya zıplaya ilerliyor. İçerde açıkta duran kablolar, aşağıya sarkıyor. Birinin kafasına değmesi ve facia çıkması an meselesi. Giriş kapılarından birinin hemen yanına tuğlalar yığılmış, millet bu yığınların altından geçiyor. Allah saklasın, içlerinden biri her an üzerine düşebilir.

Sürekli bu geçidi kullanan vatandaş ise çıldırma noktasında: "Merdivenler inşaat malzemeleriyle dolu. Bir yanda işçiler çalışıyor, yanıbaşlarındanda biz geçiyoruz. Çok sayıda kişi düşüp yaralandı. Zaten burada başımıza bir şey gelmemesi imkansız. Çalışmalar oldukça yavaş ilerliyor. Güya 20 günde bitirilecekti. Buradan geçen turistler de bu curcunaya şahit olduklarında şaşırıp kalıyor. Hiç olmazsa bazı bölümlerde güvenlik şeridi oluşturulmasını istiyoruz."
Gazete Habertürk


Geri Dön