08 / 05 / 2024

İzinsiz girişler için anında uyarı sistemi!

İzinsiz girişler için anında uyarı sistemi!

Günümüzde insanlar için önem sıralamasında ilk sırayı yaşadıkları ev ve çevre güvenliğinin sağlanması alıyor. Daha güvenli bir hayat isteyen,   anne ve babalar, güvenliğin tam olduğu siteleri tercih ediyor



Günümüzde insanlar için önem sıralamasında ilk sırayı yaşadıkları ev ve çevre güvenliğinin sağlanması alıyor. Daha güvenli bir hayat isteyen, özellikle yaz aylarında sokak ve bahçelerde vakit geçirmekten hoşlanan çocuklarının güvenliğini düşünen anne ve babalar, güvenliğin tam olduğu siteleri tercih ediyor. Bu nedenle artık belli kalıplarda konut yapmanın ötesinde lüks, hatta ultra lüks konutlar inşa edildiğine dikkat çeken Genetlab Genel Müdürü Burak Mengi, bu amaçla çevre güvenlik sistemi TEDAS'ı geliştirdiklerini dile getirdi.

Yüzde 100 yerli sermayeyle 2005 yılında   şirketi kurarak bu konuda hizmet vermeye başladıklarını belirten Mengi, kablosuz sensör ağları, telsiz haberleşme uygulamaları, güvenlik sistemleri ve endüstriyel otomasyon uygulamaları alanında çözümler sunan Genetlab'ın esas olarak değerli arazilerin çevresinde uygulandığını söyledi. Bu tür arazilerin çevresindeki tel örgülerden yapılan yetkisiz geçişleri tespit eden, 'Tesis Güvenliği Duyarga Ağı Sistemi (TEDAS)' isimli tekniği geliştirdiklerini kaydeden Mengi, bunun konut siteleri için de kurulabileceğini dile getirdi. Mengi, “TEDAS toplu yaşam alanı olan bina, apartman, site, plaza ve rezidansların gözetim, denetim ve etkin biçimde güvenliklerini sağlamak, emniyet tedbirleriyle bu toplu yaşam alanlarını ve site sakinlerini korumak amacıyla üretilmiş bir kablosuz duyarga ağları sistemdir ” diye konuştu.

Bu sistemin diğer güvenlik sistemlerine göre en önemli farkının izinsiz girişleri algılamak ve tespit etmesi olduğuna dikkat çeken Mengi, “Tel üstünde tırmanma ve benzeri hareketler sonucunda oluşan sinyalleri algılayan sistem, bu etkileri doğal etkenlerden ayırt edebiliyor. Kullanıcının yetkisiz geçişlerden anında haberdar olmasını sağlıyor ” dedi.


Geri Dön