22 / 08 / 2024

İzinsiz olarak inşa edilen 122 'tiny house'un yıkımına başlandı!

İzinsiz olarak inşa edilen 122 'tiny house'un yıkımına başlandı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde tarımsal alana inşa edilen 122 'taşınabilir ev' (tiny house) için yıkım kararı çıktığı belirtildi. 



Mudanya Belediyesi ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri, izin alınmadan tarımsal alana inşa edilen 122 tiny house'un (taşınabilir ev) yıkımına başladığı duyuruldu.

Yetkililerin konu ile ilgili yaptığı açıklama kapsamında, tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmasına ve toprak koruma projelerine uyulmaması halinde hapis ve para cezası uygulanabileceği ifade edildi. 

Bursa'nın Mudanya ilçesinde tarımsal alana inşa edilen 122 'taşınabilir ev' (tiny house) için yıkım kararı çıktığı ifade edildi. Konu ile ilgili Mudanya Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tarımsal amaçlı yapılarda ve tarım dışı arazi kullanımlarında izin alınması ve toprak koruma projelerine uyulması zorunludur. Tarımsal amaçlı yapılara ve tarım dışı arazi kullanımına izinsiz başlanılması, alınan izne uygun kullanılmaması veya hazırlanan toprak koruma projelerine uyulmaması halinde, yasal işlemler gerçekleştirilir ve yaptırımlar uygulanır" denildi.

 İzinsiz olarak inşa edilen 122 tiny house un yıkımına başlandı!

TİNY HOUSE NEDİR?

Tiny House, minimalist yaşam felsefesi ve sadelik ana temasıyla tasarımı yapılan, genellikle doğa ile iç içe bir yaşam sürmek isteyenlerin tercih ettiği; küçük boyutlu, işlevsel, gereksiz alanlar barındırmayan 30 metrekareye kadar küçük ev modelidir. Tiny House, sabit ya da mobil tarzda kullanılabilir.

TİNY HOUSE KAÇ YIL DAYANIR?

İyi bakıldığı takdirde, kaliteli malzemelerden yapılan bir tiny house uzun yıllar dayanabilir. Genellikle 20 ila 50 yıl arasında bir ömürleri olduğu da söylenebilmektedir.

Tiny House yatırımında 'ruhsat' ayrıntısı! Uzmanlar uyarıyor! Uzak durun!

Tiny house fiyatları ne kadar? 

Edirne Valiliği Tiny House'lar ile ilgili açıklama yaptı!

Bungalov ve tiny house kiralamak isteyenler dikkat! Dolandırıcılar şimdi de tatilcilerin peşinde!

 


Geri Dön