03 / 05 / 2024

İZKA'nın 18 milyon lira destek gören projesi Çeşme'de tanıtıldı!

İZKA'nın 18 milyon lira destek gören projesi Çeşme'de tanıtıldı!

İzmir Kalkınma Ajansı'nın 18 milyon liralık mali desteği öngören turizm ve ekonomik çeşitlilik projesini Çeşme'da tanıtan Birim Başkanı Sedef Özer, "Girişimciler çok sayıda öneriyle bize başvuruda bulunsun" dedi



İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) toplam 18 milyon liralık desteği öngören "Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik ile Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik" başlıklı projesi önceki gün Çeşme'de tanıtıldı. İZKA Program Yönetim Birim Başkanı Sedef Özer, turizm merkezi Çeşme'den çok sayıda proje beklediklerini söyledi. İZKA tarafından Çeşme'de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı Çeşme Kaymakamı Cafer Sarılı, Çeşme Belediyesi Başkan Yardımcısı Işıl Onur, CHP İlçe Başkanı Halil Saatli, Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, Çeşme Turizm Derneği Başkanı Gülesin Tütüncüoğlu, Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger, Çeşme Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Gönen ve Destination  İzmir  sözcüsü Bülent Tercan'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

REKABET EDECEK

İZKA Program Yönetim Birim Başkanı Sedef Özer, 'Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Mali Destek Programı'nın genel amacının İzmir'i çeşitlendirilmiş turizm ile ulusal ve uluslararası alanda yüksek rekabet gücüne sahip bir turizm destinasyonu haline getirmek olduğunu söyledi. Özer, "Turizm alanında öncelik butik otelciliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, deniz turizminin kitle turizmi dışındaki, özellikle orta ve yüksek gelir düzeyine sahip turistlere yönelik türlerinin geliştirilmesi, sağlık turizminin geliştirilmesi ve sağlık turizmine yönelik jeotermal kaynak kullanımının yaygınlaştırılması ile kültür turizmine ve ekoturizme yönelik olanakların geliştirilmesini içeriyor" dedi.

KAR AMAÇLI

Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik kapsamında hazırlanacak projelere 12 milyon TL, Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik adı altında hazırlanacak projelere ise 6 milyon TL destek sağlanacağını vurgulayan Özer, Çeşme'den mümkün olduğunca çok proje beklediklerini dile getirdi.

Özer, kırsaldaki programda 3.5 milyon liranın kar amacı güden kuruluşlara, 2.5 milyon liranın da kar amacı gütmeyen kuruluşlara dağıtılacağını kaydetti.

En gelişmiş 19'uncu ilçe

İZKA Planlama Uzmanı Begüm Tatari, Çeşme'nin Türkiye'de 872 ilçe arasında sosyoekonomik gelişmişlik düzeyi açısından 19. sırada olduğunu söyledi. Tatari, ilçede rüzgar enerjisi potansiyelinin yüksek olduğunu, jeotermal kaynakları ile sağlık turizmi için büyük potansiyel taşıdığını vurguladı. Tatari, "İzmir'in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Çeşme, ilde turizm yatırım belgeli konaklama tesisleri arasında yatak sayısı en fazla olan ilçe durumunda" dedi.
Yeni Asır


Geri Dön