29 / 04 / 2024

İzmir 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı açıldı!

İzmir 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mithatpaşa Parkı önündeki 71 dönümlük alana kurduğu 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nın açılışını gerçekleştirdi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, İzmirliler’in denizle ilişkisini güçlendirmek, Körfez’in kıyı şeridini yeniden tasarlayarak canlandırmak için Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde oluşturulan   “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı”, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu alana, Büyükşehir Belediyesi'nin Prof. Dr. Aziz Sancar gemisi ile geldi.

 

İzmirDeniz Projesi’ne ödül


71 dönümlük bu meydanın, Gündoğdu ve Konak meydanlarıyla birlikte, İzmir'in en büyük 3 meydanından biri olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Daha önce Sahil Bulvarı nedeniyle körfeze ulaşmakta zorlanan bölge halkı, hiç bir engelle karşılaşmadan, araçların durmasını beklemeden denizle buluşabilecek. İ zmir'in kıyıları biraz  daha şenlenecek. Sanatçı Günnur Özsoy’un ayağa kalkmış çakıl taşlarıyla 'omuz omuza duran halkı' çağrıştıran anıt heykeli de meydana ayrı bir anlam katıyor. Bu meydan Mavişehir-Üçkuyular arasındaki yaklaşık 40 km’lik kıyı şeridinin yenilenmesi ve 'İzmirlilerin denizle ilişkisinin güçlendirilmesi' için hazırladığımız İzmirDeniz projesinin önemli bir ayağı. İzmirDeniz, Akdeniz’in tasarım ve yenilik kenti olma hedefimiz çerçevesinde geliştirdiğimiz, katılıma önem veren yönetişim anlayışının bir ürünüdür. Mimar, şehir plancısı, endüstriyel tasarımcı, mühendis ve akademisyenden oluşan sayısı 100’ü aşan uzmanın emeği vardır bu projede. İzmirDeniz projesi, dün akşam, Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin iki senede bir verdiği Mimarlık Ödülleri'nde, Seçici Kurul tarafından 'Jüri Öz el &Ouml ;dülü'  ile ödüllendirildi. Bunu da taze bir haber olarak sizinle paylaşmak istedim” dedi.

 Karantina’ya yeni nefes

İzmir 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir soluk getirmek için Mithatpaşa Parkı önündeki trafiğin yer altına alınmasıyla oluşturuldu.  Mithatpaşa Parkı önünde düzenlenen 71 bin 500 metrekarelik meydan,  çocuk oyun alanı, sahne olarak kullanılabilecek gösteri alanı, su oyun alanı, dinlenme alanları, bisiklet ve yaya yolları, özel tasarlanmış kentsel donatılar, otomatik tuvaletler ve etkinlik alanlarından meydana geliyor. Yeşil dokusu, farklı peyzaj uygulamaları ve oyun gruplarıyla bölgeye estetik açıdan önemli bir değer katacak olan bu yeni meydan, İzmirlileri 1200 metrekarelik sahil şeridi ile buluşturacak.

 


Geri Dön