01 / 05 / 2024

Mamak'a 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı!

Mamak'a 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların anısına yaptırılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nı denetledi




Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların anısına yaptırılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nı denetledi. Park içinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Akgül, “15 Temmuz tarihimize bir dönüm noktası olarak geçti. Ülkelerin tarihlerinde demokrasi için bir takım dönüm noktaları bulunur. İşte ülkemiz demokrasisinin de dönüm noktası 15 Temmuz olmuştu. Bizler yaptırdığımız eserlerle 15 Temmuz ruhunu gelecek kuşaklara aktaracağız. Vatandaşlarımızın canları pahasına sokağa çıkarak; demokrasiye, bayrağına, vatanına sahip çıkmıştır. İşte bu destanı gelecek kuşaklara en güzel şekilde aktarmak ve asla unutturtmamak gerekiyor” dedi. Akgül’e park denetiminde Mamak Belediyesi Meclis Başkan Vekili Erdal Ak eşlik etti. Şahapgürler Mahallesi’nde yapılan park toplam 8 bin 291 m²’lik bir alana sahip. Son derece kapsamlı olarak tasarlanan park içerisinde: medyan, süs havuzu, futbol sahası, basket sahası, çocuk oyun alanları, finess alanı, koşu ve yürüyüş yolları, yeşil alanlar bulunuyor.

 
Çocuklarla şeker ikram etti, fotoğraf çektirdi

Yapımı tamamlanan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı mahalle sakinlerinin de uğrak noktası haline geldi. Park içerisinde eğlenen çocuklarla sohbet edip çocuklara şeker ikram eden Akgül, mahalle sakinleriyle de fotoğraf çektirdi. 15 Temmuz gecesi Akgül ve binlerce vatandaş; Mamak’ta bulunan kışlalardan çıkarak Kızılay ve Genelkurmay istikametine giden tankların önüne çıkarak tankları durdurmuştu. Mamak Belediyesi hizmete sunduğu çeşitli yatırımlarda 15 Temmuz atıfta bulunuyor. 




Mamak Belediyesi


Geri Dön