29 / 04 / 2024

İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar terminali martta açılıyor!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar terminali martta açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminali, mart ayında açılacak ve yıllık 20 milyon yolcuya hizmet verebilecek" dedi...




Bakan Elvan “İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminali, mart ayında açılacak. Yıllık 20 milyon yolcuya hizmet verebilecek" dedi.


ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 20 milyon yolcuya hizmet verecek  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar terminalinin, mart ayı itibarıyla açılacağını açıkladı. 


ÇEVREYE DUYARLILIK VURGUSU

Elvan, Yap-İşlet-Devret modeli ile 260 milyon euroya mal olan terminal ile birlikte Adnan Menderes'in Avrupa'nın çevreye en duyarlı havalimanı olma özelliğini taşıdığını ifade etti. Bakan Elvan, 250 milyon euroluk yatırımla dış hatlar terminali 2006'da tamamlanan havalimanında, iç hatlar da mutlu sona yaklaşıldığını söyledi. 


DEVLET 1 KURUŞ ÖDEMEDİ

Elvan, iç hatlar terminalinin 260 milyon avroya mal olduğunu belirterek, "Bu iş için devletin kasasından tek kuruş çıkmadı. Havalimanı Yap-İşlet-Devret modeli ile tamamlandı" diye konuştu. 


YERLİ UYDU FIRLATMA RAMPASI GELİYOR

BAKAN 

Lütfi Elvan ayrıca, “Kendi uydumuzu kendi üssümüzden fırlatmak istiyoruz. Yüzde 100 Türk malı uydu üretmek istiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Hatırlarsanız, Türksat 4-A uydusunu Kazakistan'dan fırlatmıştık. İnşallah önümüzdeki dönemde 4-B uydumuzu fırlatma imkanımız olacak. 5-A uydusunu Türkiye'de yapacağız. 6-A uydumuz ise tamamen yerli üretim olacak. Ona ilişkin çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.


YATIRIMLAR SÜRECEK

Adnan Menderes Havalimanı'na yapılan yatırımların süreceğini belirten Elvan, havalimanı apronu ile bağlantı taksi yolları yapımı için de çalışmalara başlandığını kaydetti. Havalimanının yeni haline kavuşmasında eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın emeğinin büyük olduğunu ifade eden Evlan, "Bu nedenle İzmirliler adına kendisine teşekkür ediyorum" dedi.



Akşam


Geri Dön