29 / 06 / 2024

İzmir Atatürk OSB Türkiye'nin en önemli sanayi üslerinden biri oldu!

İzmir Atatürk OSB Türkiye'nin en önemli sanayi üslerinden biri oldu!

Hilmi Uğurtaş. bölgedeki firmaların her yıl ülke ekonomisine yaklaşık 8 milyar dolarlık katkı sağladığını belirterek. 7 milyon metrekare alan üzerine kurulu lAOSB'nin kuruluşundan bugüne gösterdiği gelişim ve farklılaşan hizmetlerine dikkat çekti.



İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş. bölgedeki firmaların her yıl ülke ekonomisine yaklaşık 8 milyar dolarlık katkı sağladığını belirterek. 7 milyon metrekare alan üzerine kurulu lAOSB'nin kuruluşundan bugüne gösterdiği gelişim ve farklılaşan hizmetlerine dikkat çekti. Uğurtaş. özellikle eğitim konusunda önemli hamleler gerçekleştiren bölgenin bir eğitim merkezi gibi çalışma hedefine doğru ilerlediğinin altını çizdi.


İzmir’de organize sanayi dendiğinde ilk akla gelen bölge olan  İzmir  Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), kuruluşunun üzerinden çeyrek asır bile geçmeden Türkiye’nin en büyük üretim, ihracat ve istihdam üslerinden biri haline geldi. Sanayicinin temel altyapı ihtiyaçlarım karşılamanın ötesinde, özellikle eğitim konusunda ciddi hamleler gerçekleştiren İAOSB’nin hedefi; sanayi merkezi olmanın yanı sıra bir eğitim merkezi gibi çalışmak. Bölgenin 1990 yılında faaliyete geçtiğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, bölgedeki firmaların her yıl ülke ekonomisine yaklaşık 8 milyar dolarlık katkı sağladığını belirterek, 7 milyon metrekare alan üzerine kurulu İAOSB’nin kuruluşundan bugüne gösterdiği gelişimine ve farklılaşan hizmetlerine dikkat çekti.


37 bin kişilik istihdam

600 un üstünde firmanın faaliyette bulunduğu bölgede 37 bin kişiye istihdam sağlandığını belirten Hilmi Uğurtaş; “Altyapı yatırımlarını büyük oranda tamamlayan bölgemizde, dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarım yalandan takip eden bir yönetim kurulu olarak, hayata geçirdiğimiz başarılı projeler ile bölge katılımcılarımızın vizyonunu genişletip, farkmdalık-tanm artırmayı, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını bölge genelinde teşvik etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

OSB’ler arasında ilk vakfı kuran, ilk defa Ar-Ge ve inovasyon yarışması düzenleyen bölge olarak farklılaştıklarını vurgulayan Hilmi Uğurtaş, yine bölgede enerji verimliliği konusunda ABD’li bir firma ile işbirliğine giderek, başarılı bir proje yürüttüklerini açıkladı. Uğurtaş, İZKA’dan destek alan güneş enerjisi elektrik üretim tesisi projesini tamamladıklarını belirterek, “Tesisimiz elektrik üretmeye başladı. Bu proje ile temiz ve yenilenebilir enerji üretimi ile Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanarak, enerjide dışa bağımlılığının azaltılmasına katkı sağlamayı, sanayiciye ve diğer OSB’lere örnek olarak, İzmir’in yenilenebilir enerji konusunda Türkiye’de ilk akla gelen il olmasını ve Türkiye’de yenilenebilir enerji ile ilgili tesislerin üretilmesini özendirecek talebin oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.


İAOSB’nin sadece üretim merkezi değil, aynı zamanda sosyal olarak da yaşayan bir bölge olması hedefiyle çalıştıklarım anlatan Hilmi Uğurtaş, şunları kaydetti: “Bu amaçla yönetim kumlu olarak, katılımcılar ve çalışanların sosyal ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurup, bölgemizde sosyal hobi ve ihtiyaçlara zaman ayrılabilecek tesis, organizasyon ve aktivitele-ri de hayata geçirdik. Bölgede yürütülen sosyal çalışmalar, İAOSB’yi sadece üretim merkezi olmaktan çıkarıp, bölgede sanayici ve çalışanı ile yaşayan, büyük bir birliktelik yaratmaya katkı sağlıyor.”


Dünya İzmir Dergisi


Geri Dön