10 / 05 / 2024

İzmir Basmane turistlerin ilgi odağı oldu!

İzmir Basmane turistlerin ilgi odağı oldu!

İzmir'de, çevresinde Agora ve Altınpark bulunan, eski İzmir evleri, tarihi camileri ve kiliseleri barındıran Basmane semti, kenti gezmeye gelen turistlerin yürüyüş güzergahında yer almaya başladı.




İzmir'de, çevresinde Agora ve Altınpark bulunan, eski  İzmir  evleri, tarihi camileri ve kiliseleri barındıran Basmane semti, kenti gezmeye gelen turistlerin yürüyüş güzergahında yer almaya başladı. 

Basmane semtinde yaşayanlar, yıllardır hasreti çekilen turistleri artık sokaklarında görmeye başladı. Bu semte turistleri, geçen yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce hizmete sokulan, Alsancak Limanı ve Konak Pier arasında çalışan Victoria klasik tarzı faytonlarla taşımak için de harekete geçildi. 

Basmane sokaklarında faytonlarla deneme seferleri yapıldığı dikkat çekti. Bölge halkı, bu gelişmelerden son derece memnun olduklarını dile getirerek, "Yıllardır hep olumsuzluklarla anılan Basmane, Büyükşehir ve Konak Belediyesi'nin destekleri ile canlanmaya başladı. 

Çevremizde açılan butik müzeler, sürdürülen tarihi kazılar, turisitlerin de ilgisini bölgeye çekiyor. 

Bu tarihi sokaklarda turistlere faytonla yapılacak nostaljik turlarla, semte büyük bir renklilik gelecektir" görüşünü dile getirdi. 


İzmir 9 Eylül Gazetesi



Geri Dön