29 / 04 / 2024

Tuz Gölü turistlerin ilgi odağı oldu!

Tuz Gölü turistlerin ilgi odağı oldu!

Tuz Gölü turistlerin ilgi odağı oldu. Anadolu bozkırının beyaz gelinliği Tuz Gölü, gündüz buz mavisi, akşam üzeri eşsiz ve farklı tonlarda gün batımı manzarasıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor.



Anadolu bozkırının beyaz gelinliği Tuz Gölü, gündüz buz mavisi, akşam üzeri rengarenk tonlarda gün batımı manzarasıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor.


Tuz Gölü Turistik Dinlenme Tesisi sahibi Özgür Yılmaz, AA muhabirine, Tuz Gölü’nün, uçsuz bucaksız düzlüğün ortasında, beyaz örtüsüyle adeta bozkırın gelinliği olduğunu söyledi.


Havaların ısınmasıyla göl suyunun çekilmeye başladığını belirten Yılmaz, “Gölde kışın biriken sular, yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte çekilmeye başlıyor. Temmuz ayının ortasından itibaren sular daha fazla çekilecek” dedi.


Yerli ve yabancı turistlerin Tuz Gölü’ne ilgisinin devam ettiğini anlatan Yılmaz, “Tuz Gölü’nde turizm Kapadokya ile bütünleşmiş durumda. Yıl içinde Kapadokya’ya paralel bir turist ilgisi var. Yaz mevsiminde ise Adana-Ankara karayolunu kullanan sürücüler de Tuz Gölü’nde mola vererek, göl içinde yürüyüş yapıyorlar” diye konuştu.


Tuz Gölü’nün gündüz buz mavisi, akşam üzeri eşsiz ve farklı tonlarda gün batımı manzarasıyla ziyaretçilerini adeta büyülediğini kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:


“Gündüzleri uçsuz bucaksız gibi görünen Tuz Gölü’nün buz mavisi rengi, gün batımına doğru yerini ufukta kızıl ve kızılın farklı tonlarına bırakıyor. Bu eşsiz manzarayı izlemek için yerli ve yabancı turistler göle akın ediyor. Çıplak ayakla göl üzerinde yürüyen turistler, bol bol fotoğraf çektirirken, fotoğraf tutkunları ise siluet ve büyüleyici Tuz Gölü manzarasını fotoğraflıyorlar.”


Yılmaz, rehber ve sürücülerin  Adana  ve Kapadokya dönüşü göl kıyısındaki tesise girişte kavşak olmamasından şikayetçi olduklarını, otobüs ve otomobillerin yaklaşık 1 kilometre ilerden "U dönüşü" yapmak zorunda kaldıklarını sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön