28 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı’da 6 bin 875 konut riskli çıktı!

İzmir Bayraklı’da 6 bin 875 konut riskli çıktı!

Bayraklı Belediyesi, birinci derece deprem bölgesi olan İzmir'de, yeni ev alacaklara ya da oturduğu binanın güvenli olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlara binalarının depreme dayanıklı olup olmadıklarını öğrenebilecekleri önemli bir hizmet sunmaya başladı...



İzmir Bayrak’lıda, Bayraklı Belediyesi yeni ev alacaklar için binanın güvenliğinden emin olmak isteyen vatandaşlara yeni bir hizmet vermeye başladı. 

Yeni Asır’ın haberine göre,  Bayraklı Belediyesi tarafından deprem açısından riskli olan İzmir’de yeni ev alacaklara veya oturdukları binanın güvenli olup olmadığını bilmek isteyen vatandaşlara önemli bir hizmet sunuyor. 

Bu hizmet ile vatandaşlar, uzmanlar tarafından gerçekleştirilen yapı analizleri ile binalarının risk durumlarını öğrenebilecek.  Risk tespiti için gelen başvurulardan yüzde 57’sinin riskli konut olduğu belirtildi. 4 bin 440 konut ise ekipler tarafından yapılan testlerde aşırı riskli çıktı.  

Ekipler, binalara randevu ile önceden belirlenen günlerde giderek deprem analiz testini yapıyorlar. Deprem Etüt Merkezi'nden 0 232 341 31 21 telefon numarasını arayarak deprem risk tespiti randevusu oluşturulabiliyor. 

İzmir yatırımcısına kazandırıyor!


Geri Dön