02 / 05 / 2024

İzmir Büyükşehir Meclisi Urla Bağ Yolu projesine katkı verecek!

İzmir Büyükşehir Meclisi Urla Bağ Yolu projesine katkı verecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği'nin İzmir Kalkınma Ajansı Yanmada Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı "Urla Bağ Yolu" projesine belediyenin katkı vermesini onaylandı.



İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği'nin  İzmir  Kalkınma Ajansı Yanmada Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı "Urla Bağ Yolu" projesine belediyenin katkı vermesini oy çokluğuyla onaylandı.


NELERİ KAPSIYOR

Prore kapsamında yarımadada altı antik iyon kentinin (Ephesos, Kolophon, Lebedos, Teos, Klazomenai ve Erythrai) bir birine bağlayacak "tematik yol", uluslararası standartlarda işaretlenerek yönlendirici tabela ve bilgilendirici levhalar yerleştirilecek. Broşür, haritalar ve internet sayfasında yolun tamamı yapılacak. Mobil rehber uygulamasıyla da rotayı online bilgilendirme verilecek. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu proje dışında Kent Koleji' nln "Toprak sa Tarım". Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin "Yarımada Çiçek Acıyor". Kınık İlçesi Tarımsal Kalknma Kooperatifi'nin "Süt Soğuk Zincirinin Mobilize Edilmesi, Kuşçular Köyü Tarımsal Kakınma Kooperatifinin Kuşçular Tanmsal Kafcınma Kooperatifi Cok Amaçlı Soğuk Hava Deposu". Hıdırlık Tarımsal Kooperatifinin " Seferihisar Yerel Üzümünün, Pekmez Üretimi ile Katma Değerinin Arttırılması, Satış Pazarlama Olanaklımın Gelistinlmesi. Girişimci Engelliler İsletme Kooperatifi'nin "Topraktan İnsana" basilli projelerine iştirak etme karan almıştı. 


Hürriyet Ege


Geri Dön