26 / 06 / 2024

İzmir Büyükşehir'den karavan kararı: İnciraltı ve Karşıyaka’da 433 karavan tahliye edildi!

İzmir Büyükşehir'den karavan kararı: İnciraltı ve Karşıyaka’da 433 karavan tahliye edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, karavanların oluşturduğu park sorununu çözmek, karavan sahiplerinin güvenli ve konforlu konaklamalarını sağlamak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, İnciraltı ve Karşıyaka’da toplam 433 karavan tahliye edildi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın 30 ilçe belediyesinin zabıta müdürleriyle kolektif çalışmasını hedefleyen İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu’nun 6.’sı, Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu’nun katılımıyla yapılan toplantıda, şehirdeki düzeni sağlayan uygulamalara ilişkin önemli veriler paylaşılırken, zabıta teşkilatlarının koordinasyonu konusunda yol haritası da belirlendi. Söz konusu toplantıda, şehir gündeminde yer alan karavan konusu da masaya yatırıldı. İzmir İnciraltı’nda 259, Karşıyaka’da 174 olmak üzere 433 karavanın tahliye edildiği bilgisi verilirken, konu ile ilgili değerlendirmede bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerinin yeni karavan park alanlarını tespit etmek üzere çalıştığını kaydetti.


'KARAVANLARIN YÜZDE 70'İ PLAKASIZ'

Hurda araçlar ve karavanlara ilişkin sunum yapan Zabıta Trafik Şube Müdürü Fatih Toprakdeviren, karavan denetimleri kapsamında özellikle İnciraltı ve Bostanlı bölgelerinde son senelerde iyi bir çalışma yapıldığını dile getirdi. Fatih Toprakdeviren açıklamasında "Karavanların tahliye edilmesi hususunda tebligatlara başlamıştık. Bu kapsamda da İnciraltı’nda toplamda 259 karavan tahliye edilirken, Karşıyaka’da da 174 karavan tahliye edildi" dedi.

İzmir Büyükşehir den karavan kararı: İnciraltı ve Karşıyaka’da 433 karavan tahliye edildi!

Açıklamasında şehir genelinde toplamda 3 bin 829 karavan tespitinin yapıldığını fakat zabıta ekiplerinin Karşıyaka, Bornova, Bayraklı bölgesinde yaptığı tespitlerde plakalı karavan sayılarının az olduğunu dile getiren Fatih Toprakdeviren, "3 bin 829 karavanın yüzde 70’lik kısmı çekme karavan ve 750 kilonun altında plakasız karavanlar. Çekme karavanlar yasal olarak kaldırılamıyor" dedi.

Çevre denetimlerine ilişkin sunum yapan Çevre İmar Zabıtası Şubesi Müdürü Fuat Dönmez de yaptığı açıklama şunları dile getirdi: "Ekiplerimizle birlikte çevremizi kirleten, atıkları çevreye gelişigüzel bırakan kişilerle ilgili denetimler gerçekleştiriyoruz. Sizlerle koordinasyon halinde bu denetimlerin sürmesini sağlıyoruz. Hafriyat ve moloz atıklarına ilişkin denetimlerimiz de devam ediyr. Kaçak dökümlere yönelik caydırıcı önlemlerin alınmasını sağlıyoruz. Çevre İmar Zabıtası olarak gerçekleştirilen denetimlerde tpolamda 9 bin 613 denetim gerçekleştirdik. 841 bin lira cezai işlem uygulandı."

 

TOKİ'den Haziran 2024 müjdesi! Evi olmayanlara 1.921 yeni konut geliyor! 

Türkiye’nin yıllık 1 milyon yeni konuta ihtiyacı var!

Menemen Belediyesi 113 arsayı elden çıkarıyor! Satışlardan 425 milyon TL gelir bekleniyor!


Geri Dön