22 / 07 / 2024

Menemen Belediyesi 113 arsayı elden çıkarıyor! Satışlardan 425 milyon TL gelir bekleniyor!

Menemen Belediyesi 113 arsayı elden çıkarıyor! Satışlardan 425 milyon TL gelir bekleniyor!

İzmir’in Menemen Belediyesi'nde geçtiğimiz nisan ayında alınan meclis kararında 113 adet taşınmazın listesi paylaşıldı ve  “Mülkiyeti belediyemize ait ekli listede mevki ada ve Parsel numaralı belirtilen taşınmazların satılmasına...” ifadeleri yer aldı. İşte konu ile ilgili detaylar...




İzmir’in Menemen Belediyesi'nde geçtiğimiz Nisan'da alınan meclis kararında toplamda 113 adet taşınmazın listesi paylaşılarak “Mülkiyeti belediyemize ait ekli listede mevki ada ve Parsel numaralı belirtilen taşınmazların satılmasına...” ifadeleri yer aldı.

Menemen Belediyesi söz konusu bu kararın alınmasından sonra geçtiğimiz cuma günü 38 taşınmazın satışı için ihale ilanı açıldı. Yapılacak olan satışlarla Menemen Belediyesi'nin 425 milyon Türk Lirası gelir elde etmesi bekleniyor.

Cumhuriyet gazetesinden Rıfat Kırcı imzalı habere göre göre, Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’a yönelik belediyeyi kaldıramayacağı bir borç yükünün altına soktuğuna ilişkin eleştiriler yapılırken, CHP ilçe başkanı Hüseyin Özbey'den de konu ile ilgili çok önemli açıklamalar geldi.

Menemen Belediyesi 113 arsayı elden çıkarıyor! Satışlardan 425 milyon TL gelir bekleniyor!

CHP ilçe başkanı Hüseyin Özbey gündeme bomba gibi düşen konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Menemen Belediyesi'nin yüz milyonlarca lira borç altında olduğunu belirterek “Belediye seçimlerden önce pek çok borç yükünün altına sokuldu. Şu anda işçiye ödeyecek para bulmakta zorlandığını biliyoruz. Arazi satışlarıyla söz konusu bu borçlar nasıl kapanacak belli değil. Seçimden önce iki bine yakın işçiyi işe aldı. Şimdi de iki bine yakın işten çıkarma bekleniyor” diye konuştu.

Söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Aydın Pehlivan’ın 2023 yılında imzalamış olduğu ihalelerin tutarı önceki seneye göre yüzde 9 bin 400 artış göstermişti. 3.5 milyar Türk Lirası borcun altına giren belediye Menemen’in değerli arazilerini satışa çıkarmaya başlamıştı. 

Aktarılan bilgilere göre Menemen'in Seyrek Mahallesi’nde bulunan 65 arsanın satışı mahkeme kararıyla iptal edilse de belediye geçen eylül ayında 1 milyar 647 milyon Türk Lirası muhammen bedelle tekrar satış yoluna başvurmuştu. Seyrek Mahallesi’ndeki bazı arsaların 30 milyona satıldıktan sonra değerinin 130 milyona kadar çıkması tepki çekmişti.

 

Büyükyalı’da yüzde sıfır faiz ile hemen teslim fırsatı!

TOKİ'den bir yeni proje için daha teslim müjdesi! 1 ayda 3 projede 1.984 konut teslim ediliyor!

Yazlık bölgelerdeki satılık ve kiralık konut fiyatları enflasyonun altında kaldı!  


Geri Dön