04 / 05 / 2024

İzmir Damlacık'ta 'yeşil vadi' oluşturulacak!

İzmir Damlacık'ta 'yeşil vadi' oluşturulacak!

İzmir'in Damlacık semtinde Konak Tünelleri inşaatının yarattığı risk nedeniyle başlanan kamulaştırma çalışmalarına yönelik ortaya atılan "rant" iddialarının ne kadar gerçeklerden uzak olduğunu ortaya koyan önemli bir gelişme daha yaşandı...




Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün Damlacık semtinde yapılacak yeşil alan çalışmalarını gösteren grafik çalışması, rant iddialarının asılsız olduğunu ortaya koydu


İzmir'in Damlacık semtinde Konak Tünelleri inşaatının yarattığı risk nedeniyle başlanan kamulaştırma çalışmalarına yönelik ortaya atılan "rant" iddialarının ne kadar gerçeklerden uzak olduğunu ortaya koyan önemli bir gelişme daha yaşandı. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün kamulaştırmanın ardından bölgede oluşturacağı yeşil vadinin grafik çalışmaları, bir yeşil vadi kurulacağını ortaya koydu. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, bölgeye rant amaçlı tek bir çivinin dahi çakılmayacağını dile getirerek, "Altından tünel geçen yerler tamamen yeşil alan olacak ve vatandaşlar yararlanabilecek" dedi.


Protesto düzenlendi

Körfeze en hakim bölgelerden birisi olması nedeniyle Damlacık semtindeki 65 evin kamulaştırması için başlatılan çalışmaların ardından adeta bir yalan rüzgarı yaşandı. Karayolları'nın burayı vatandaşın elinden alarak birkaç yıl sonra deniz manzaralı lüks villalar yapmak için müteahhitlere satacağı iddiaları bile ortaya atıldı. Damlacık semtinin tamamen yok olacağı da iddia edildi. Bu arada semtte oturan bazı vatandaşlar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın da desteğiyle kamulaştırmaya karşı çıkıp bir dizi protesto gösterileri düzenledi. 

Yeni Asır'ın yaptığı araştırma ise gerçeğin böyle olmadığını ortaya çıkardı. Karayolları Bölge Müdürü Uraloğlu, kamulaştırılarak üzerindeki evlerin yıkılacağı yerlere tek bir metrekare bile inşaat yapılmayacağını, buraların yeşil alan haline getirileceğini açıkladı. Ayrıca, mahalle muhtarı İbrahim Cebeci ile çok sayıda hak sahibi, bazı vatandaşların yaptığı protesto gösterilerinin aksine kamulaştırmadan yana olduklarını açıkladı. Yeni Asır, bu gelişmeleri "Damlacık yalanı" başlığıyla manşet yaptı. Yeni Asır'ın bu haberinin ardından Karayolları Müdürlüğü'nün bölgede yapılacak yeşillendirme çalışmaları için hazırladığı grafik çalışmaları İzmir'in burada yeşil bir vadi kazanacağını ortaya koydu. Abdulkadir Uraloğlu, kamulaştırılan bölge için tapu kayıtlarında "yola terk" hükmünün yazıldığını dile getirerek, "Kamulaştırılan bölgeye lüks villalar yapılacak şeklindeki asılsız söylentilere kimse kulak asmasın. Kanuna göre bu kimse buraya bina için bir çivi bile çakamaz. Altından tünel geçen yerler tamamen yeşil alan olacak" dedi.


"Konak Belediyesi yanlış yönlendiriyor"

Projeye göre bin 674 metre uzunluğunda olacak olan tünelin, bugüne kadar bin 200 metrelik bölümünün kazısının bitirildiğini belirten Uraloğlu, Konak Belediyesi'nin vatandaşları yanlış yönlendirdiğini belirtti. Uraloğlu, "Bu bölge tünel çalışmalarından dolayı risk taşıyor. Bu kamulaştırma çalışmaları bu yüzden yapılıyor. Herkes fikrini söyleyebilir. Tünelin olmasını istemeyenler de olabilir. Ama bölgedeki kamulaştırılan alan için ortaya atılan rant iddiaları kesinlikle asılsız" dedi. 


Yeni Asır




Geri Dön