28 / 04 / 2024

İzmir depremi soruşturmasında 2 şüpheli için tutuklama kararı!

İzmir depremi soruşturmasında 2 şüpheli için tutuklama kararı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan binalara yönelik yapılan soruşturmada adliyeye sevk edilen 2 şüpheli için tutuklama kararı alındı. 



İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  İzmir  depreminde yıkılan binalara yönelik soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Bayraklı ilçesinde yıkılan binalarla ilgili hazırlanan bilirkişi raporları sonrası gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 2'si için tutuklama kararı alındı. 4 şüpheli için adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

İzmir depremi soruşturmasında 2 şüpheli için tutuklama kararı!

Söz konusu şüpheliler hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Rızabey Apartmanı ile ilgili gözaltına alınan zanlıların da kat malikleri arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle binayla ilgili yenileme veya kentsel dönüşüm işlemlerinin yapılamadığını söyledikleri iddia edildi.

 İzmir depremi soruşturmasında 2 şüpheli için tutuklama kararı!

Soruşturma

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İzmir depreminde yıkılan binalara yönelik başlatılan operasyon neticesinde 5 Kasım 2020'de 9 kişi gözaltına alınmış, 7'si tutuklanmıştı. Dokuz Eylül Üniversitesinden 3 akademisyenin hazırladığı bilirkişi raporunda yıkılan binalarda standartlara uygun olmayan malzeme ve düşük kalite beton kullanıldığı ve projelendirme hataları yer aldığı belirlenmesi sonrası işlem yapılmayan 22 şüpheli hakkında daha gözaltı kararı alınmış 17 kamu görevlisinin dosyaları ayrılmıştı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerin tarafından gözaltı kararı verilen zanlılardan 20'si yakalanmış, 1 zanlı tutuklanmıştı.Gözaltı kararı verilen iki şüpheliyi ise yakalama çalışmaları  devam ediyor. 

İzmir'de deprem mağdurları kentsel dönüşüm için çözüm bekliyor! 


Geri Dön