02 / 05 / 2024

Thodex soruşturmasında 9 şüpheli için tutuklama talebi!

Thodex soruşturmasında 9 şüpheli için tutuklama talebi!

Kripto para borsası Thodex tarafından yapılan vurgun gündeme damga vurmuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.



Kripto para borsası Thodex tarafından yapılan vurgun gündeme damga vurmuştu.

Sözcü'de yer alan habere göre; Tohex vurgunu kapsamında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma yürütülüyor. Soruşturma kapsamında Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in abisi Güven Özer ve kardeşi Serap Özer'in de aralarında olduğu gözaltındaki 16 şüpheli Emniyetteki işlemlerinden sonra Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne götürülmüştü. 

Thodex soruşturmasında 9 şüpheli için tutuklama talebi!

9 ŞÜPHELİ TUTUKLAMA TALEBİYLE SEVK EDİLDİ

Savcılık ifadelerinin alınmasından sonra aralarında Güven Özer ve Serap Özer'in de olduğu 9 şüpheliyi “Suç işleme amacıyla örgüt kurma”, “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklama istemiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

3 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Savcılık, 4 şüpheliyi de “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerin dolandırıcılığı” suçlarından yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol önlemlerinin uygulanması istemiyle hakimliğe gönderdi. 

Diğer taraftan savcılık ifadesinin alınmasından sonra 3 şüpheliyi serbest bıraktı. Şüphelilerin hakimlikteki sorgusu sürüyor.

Thodex soruşturmasında 6 kişinin serbest kalmasına yönelik itiraz reddedildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön