Kent Haberleri

İzmir Güzelbahçeliler, ilçeye devlet hastanesi yapılmasını istiyor!

Yaşlı nüfusunun fazla olduğu, huzurevi ve bakım merkezlerinin yaygın olduğu ilçede yaşayan vatandaşlar, "Akşam 5'ten sonra sağlık hizmetini alabileceğimiz bir merkez yok. Bazı günler eczane bile açık olmuyor" diye isyan etti.


Sağlık hizmetine ulaşmakta ciddi sıkıntılar yaşayan Güzelbahçe halkı hastane istiyor. Belediye öncülüğünde başlatılan imza kampanyasında ilk günlerde 3 bine yakın imza toplandı. Yaşlı nüfusunun fazla olduğu, huzurevi ve bakım merkezlerinin yaygın olduğu ilçede yaşayan vatandaşlar, "Akşam 5'ten sonra sağlık hizmetini alabileceğimiz bir merkez yok. Bazı günler eczane bile açık olmuyor" diye isyan etti. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise, "İlçemize devlet hastanesi yapılması için arsamız var. İlçede yaşayan bir hayırseverimiz de hastane için 5 milyon TL bağışladı. Güzelbahçe halkı, hastanesini istiyor" dedi. 


İmza kampanyası başlatıldı

"Hastane için bir imza ver" adı altında imza kampanyası başlattıklarını belirten Başkan İnce, Güzelbahçe'ye hastane yapılması için üç-dört yıldır çeşitli girişimlerinin olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Sağlık Bakanlığı'na ilçemize tam teşekküllü bir hastane kurulması ile ilgili soru önergesi verdi. Bakanlık yanıtında yakınında hastane bulunduğu gerekçesiyle, ilçe için yataklı bir tedavi kurumu yatırımı planlamadıklarını bildirdi. Pek çok acil hasta veya meydana gelen trafik kazalarında yaralananlar hastaneye ulaşamadan yolda yaşamlarını yitiriyor. Bu nedenle ilçemize hastane şart."


"Urla Devlet Hastanesi yetersiz kalıyor" 

Güzelbahçe sakini ve Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan da, ilçenin hastaneye ihtiyacı olduğunu belirterek, "Geçiş güzergahında çok sayıda kaza oluyor. İlçedeki nüfus da her geçen gün artıyor. İlçeye en yakın Urla Devlet Hastanesi yetersiz kalıyor. Hastanenin fiziki şartları da kötü. Hal böyle olunca ilçe sakinleri, Dokuz Eylül veya diğer hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Ancak herkesin bu hastanelere gidecek imkanı yok. İlk aşamada ilçede 24 saat açık kamuya ait sağlık merkezi olması bile önemli bir kazanç olacak" diye konuştu.


Yeni Asır