Kent Haberleri

İzmir'deki hastanelerin kaçı depreme dayanıklı?

Ege Denizi'nde Gökçeada açıklarında meydana gelen 6.5 şiddetindeki deprem gözleri kamu binalarına çevirdi. Yeni Asır deprem anında mutlaka ayakta kalması gereken hastanelerin röntgenini çekti.


Ege Denizi'nde Gökçeada açıklarında meydana gelen 6.5 şiddetindeki deprem gözleri kamu binalarına çevirdi. Yeni Asır deprem anında mutlaka ayakta kalması gereken hastanelerin röntgenini çekti. Deprem yönetmeliğine göre İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Bin 100 yatak), İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi (688 yatak), Karşıyaka Devlet Hastanesi (254) ve Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin (368) bazı bloklarının güçlendirilmesi gerektiğini ortaya çıktı. Güney Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Eşref Okunakol, birliğe bağlı 15 hastane arasında en acil olarak İzmir'in en büyük hastanesi İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin deprem güçlendirmesini yapacaklarını söyledi. Dr. Okunakol, daha sonra Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin güçlendirmesini yapacaklarını, çalışmaların önümüzdeki yıl başlayacağını, hastanelerin sağlık hizmeti vermeye devam edeceğini açıkladı. 


Proje çalışmaları

Okunakol, "Deprem güçlendirme ihtiyacı olan en önemli hastanemiz İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi idi. Proje Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. İşi yapacak firmanın proje çalışması bitince deprem güçlendirmesi yapılacak. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de deprem güçlendirme ve tadilat çalışmaları yapılacak. Bakanlık bu hastanemizin de projelerini onayladı. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde ise SİT kapsamına girmeyen bloklarda güçlendirme çalışmaları yapacağız" dedi



Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne yer aranıyor 

Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, kendi bölgesinde yer alan ve güçlendirme gereken Karşıyaka Devlet Hastanesi hakkında şu bilgileri verdi: "Karşıyaka Devlet Hastanesi deprem güçlendirmesi gerekiyor. Ancak deprem güçlendirmesine yapacağımız masraf yerine yeni bir bina yapmak daha mantıklı. Sağlık Bakanlığı'na Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yıl sonunda yapımı tamamlanacak Çiğli Hastanesi'ne taşınması önerisinde bulunduk. Taşınan hastanenin binasını yıkıp yerine 150 yataklı modern bir hastane yapacağız. 2006'da güçlendirmesi yapılan İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yataklı servis binasına da güçlendirme gerekiyor." 



Yeni Asır