27 / 04 / 2024

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

İzmir Karabağlar Belediyesi'nin Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan istediği tam yetki kabul edilmedi. Kentsel dönüşüm konusu Meclis'te masaya yatırıldı.  



Karabağlar Belediyesi’nin 2024 yılına ilişkin ilk Meclis toplantısı yapıldı. Belediye meclis salonundaki birleşim Başkan Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleştirildi. İlçe adına önemli kararlar alınan meclis toplantısında başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergeler ilgili komisyonlara yollanırken, komisyonlardan gelen
önergeler ise meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yaptığı açıklamasında "Hep beraber Karabağlar Belediyesi’ni kendi ayakları üzerinde duran ve hizmet üretebilen bir belediye şekline getirdik. Dar bütçemize rağmen önemli işlere imza atmayı başardık. Bundan sonra da aynı anlayışla çalışmayı sürdürecek ve aynı istikrarla yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İzmir Karabağlar daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

Ege'de Sonsöz'den  Metehan Ud'un haberine göre; dönüşüm çalışmalarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Muhittin Selvitopu, Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan tam yetki istediklerine dikkat çekti ve "Fakat Bakanlık maalesef bu yetki konusu ile ilgili talebimizi kabul etmedi. Bunu meclisimize sunayım. Kısmi yetki kapsamında çalışmaları sürdürmeye kararlıyız. Ne yapılmak isteniyor anlamıyoruz. Kapıda görev mi dileneceğiz?" şeklinde konuştu. 

Bunun işi geciktirmekten başka bir işe yaramadığının altını çizen Selvitopu, "Bu konuda AK Partili yöneticiler ve vekillerler de görüştüm. Görüşmem gereken kimse gider görüşürüm. Benim çekincem bulunmuyor" dedi. 

İzmir Karabağlar daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

AK Partili Meclis üyesi Faysal Acar da dilek ve temennilerde söz alarak,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin eleştirilerde bulundu. 

Faysal Acar, "2012 yılında söz verilmesine rağmen henüz üçüncü etapta su basmanı atılmış ve dördüncü etapa ilişkin yıkımlar bitmek üzere. Buradaki vatandaşların aldığı kira desteği 2 bin 300 lira fakat burayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı üstlenseydi 5 bin 500 TL alacaktı. Ama vatandaşlarımızın derdi buradaki dönüşümün bir an önce tamamlanması" ifadelerini kullandı. 

Acar, 2024 Karabağlar Belediyesi’nin halka daha aktif şekilde hizmet sunacağını temenni ettiklerini dile getirdi. 

AK Partili meclis üyelerinin bütçe, yatırım eleştirilerini yanıtlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Karabağlar Belediyesi’nin yatırımları ile bütçesini karşılaştıracaksınız. O bütçeyle bu işler nasıl yapılıyor, hesaplamasını yapacaksınız. Karabağlar dar bütçesi ile büyük işlere imza attı" dedi ve kentsel dönüşümün tek yasa ile sürmesi gerektiğinin altını çizdi. 

"Bu neden düzeltilmedi? Yasalar neden birleştirilmedi?" sorularını gündeme getiren Selvitopu, farklı uygulamaların hükümet tarafından düzenlenmesi gerektiğini söyledi. 

TCMB: Kira enflasyonunda zayıflama eğilimi devam ediyor!

Şişli'deki rezerv alan ilan edilen yere 72 katlı rezidans projesi tepkiye neden oldu!

Hem emekli hem milletvekili olanlar 230 bin TL maaş alacak! Vatandaşlar 'Yetmez' dedi!


Geri Dön