27 / 04 / 2024

Şişli'deki rezerv alan ilan edilen yere 72 katlı rezidans projesi tepkiye neden oldu!

Şişli'deki rezerv alan ilan edilen yere 72 katlı rezidans projesi tepkiye neden oldu!

Şişli Merkez Mahallesi'nde ''Rezerv alan'' ilan edilen yere 72 katlı bir rezidans ve alışveriş merkezi yapılacağı gündeme gelmişti. İlçede yaşayanların ise projeye tepkisi gittikçe büyüyor...



Şişli Merkez Mahallesi’nde 10619 ada 3 parselde bulunan arazi 2021 yılının Ocak ayında rezerv alan olarak ilan edildi. İktidara yakınlığı ile tanınan Taşyapı İnşaat, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı’ndan aldığı izinle burada 72 katlı bir rezidans ve alışveriş merkezi yapmaya hazırlanıyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Cengiz Karagöz'ün haberine göre, itirazlar sonucunda İstanbul 8. İdare Mahkemesi bakanlığın bu kararını iptal etti.

Konuyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda ise söz konusu arazinin yeni bir yerleşim alanı olarak kullanılamayacağı, davaya konu işlemin şehircilik ilkelerine, kamu yararına ve afet riski altındaki alanların dönüştürülmesini de kapsayan 6306 sayılı kanuna uygun olmadığı sonucuna varıldığı ifade edildi. Arazi 8 Ağustos 2022’de ikinci kez rezerv yapı alanı ilan edildi.

Şişli deki rezerv alan ilan edilen yere 72 katlı rezidans projesi tepkiye neden oldu!

ŞİŞLİ HALKI PROJEYE TEPKİLİ

Şişli halkı söz konusu projeye büyük tepki gösterdi. İlçede yaşayanlar, “Şişli’nin rezidansa değil deprem toplanma alanına ihtiyacı var” yazılı pankartları ilçenin pek çok noktasına astı.

Şişli Kent Konseyi Genel Sekreteri Nevin Kaplan, söz konusu araziye yapılması planlanan rezidansın Şişli’yi hem çevresel hem de kültürel nedenlerle olumsuz etkileyeceğinisöyledi. 

Rezerv alan ilan edilen arazinin geçici deprem toplanma merkezi yapılmasını talep ettiklerini söyleyen Kaplan, “Ülkemizde 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden 10 kent olumsuz etkilendi. Binlerce bina yıkıldı, 50 bini aşkın yurttaşımız da yaşamını yitirdi.

İlçemizde nüfusa kayıtlı 276 bin 528 kişi var. İstanbul’da yaşanabilecek depremde ilçemizde bulunan yoğun ve eski yapı stoğu, açık alan yetersizliği ve ilçemizin gündüz yaklaşık 3 milyon kişiye ev sahipliği yapmasını da göz önünde bulundurursak afet anında risk taşımayan güvenli alanlar olarak belirlenen toplanma alanlarının ilçemizde yetersiz kaldığı ve bu alanın geçici barınma alanı olarak belirlenmesi talebimizi yetkililere ilettik. Bu proje trafiği artıracağı gibi otopark sorununu da perçinleyecek” diyerek tepki gösterdi.

Şişli Belediyesi'nin çevresinde planlanan yeni konut projeleri tepkiye neden oldu! Şişli'ye bir Şişli daha katılıyor!

Geri Dön