27 / 04 / 2024

Şişli Belediyesi'nin çevresinde planlanan yeni konut projeleri tepkiye neden oldu! Şişli'ye bir Şişli daha katılıyor!

Şişli Belediyesi'nin çevresinde planlanan yeni konut projeleri tepkiye neden oldu! Şişli'ye bir Şişli daha katılıyor!

İPA Başkanı ve Şişli Belediye Başkanı aday adayı Resul Emrah Şahan, Şişli Belediye Binası’nın karşısında bulunan arazinin hükümet tarafından rezerv alanı ilan edilmesi ile söz konusu araziye yapılması beklenen konut projesine tepkilerini dile getirdi.



İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı ve Şişli Belediye Başkanı aday adayı Resul Emrah Şahan, sosyal medya hesaplarından  Şişli Belediye Binası’nın karşısında bulunan arazinin mevcut hükümet tarafından rezerv alanı ilan edildiğini açıkladı. 

Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre; Şişli halkına seslenen Şahan, Şişli Kaptanpaşa Mahallesi 10619 ada 3 parsel’de yer alan 24 bin metre karelik bir otopark alanı olduğunu, yaklaşık 4 futbol sahası büyüklüğündeki alanın 6306 sayılı rezerv alan ilan edildiğini hatırlattı.

Yapılan itiraz ve hukuki süreçlerin ardından gelinen aşamada alanın tahliyesine karar verildiğini aktaran Şahan, alanın büyük bir yapılaşma ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

ŞİŞLİYE BİR ŞİŞLİ DAHA KATILACAK

Rezerv alanı ilan edilen alanda 270 bin metrekarelik büyük bir projenin olacağı biliniyor. Şişli Belediyesi binasının arkasında yer alan alanda ise 650 bin metre karelik bir başka proje için çalışmalar devam ediyor. 

Bu projelerin Şişli Merkez Mahallesi kadar nüfusu bu bölgeye getirecek bir yapılaşma anlamına geldiğini belirten Resul Emrah Şahan, “Yani Şişli’ye bir Şişli daha katmak demek bu. Bir şehir plancı olarak bu projelerin yaşatacağı sorunları net şekilde görüyorum” diyerek tepki gösterdi.

Şişli Belediyesi nin çevresinde planlanan yeni konut projeleri tepkiye neden oldu! Şişli ye bir Şişli daha katılıyor!

“BÖYLE PROJELERLE KARNESİ KÖTÜ''

Merkezi hükümetin böyle projelerde karnesinin kötü olduğunu söyleyen Şahan, plansız yapılaşmanın ortaya koyduğu sorunları gördüklerini ve görmeye de devam ettiklerini açıkladı.

 ''Şişli’yi ilgilendiren kritik bir konuda Şişli’yi savunmak, kentimizin yaşam kalitesini korumak ve ilçemizi güvenle geleceğe taşımak hepimizin sorumluluğu. Bizim Şişli’yi yeni yapılarla, yönetilemez nüfusla adeta boğmak, ilçemizi tıkanma noktasına getirme lüksümüz yok. Buna kimsenin hakkı yok. Aksine Şişlimizin ferahlamaya, sakinleşmeye ihtiyacı var. Yeşil alanlarımızı ve sosyal donatılarımızı çoğaltmaya ihtiyacımız var. '' diyen Şahan, Şişli halkının depreme karşı güvenli konutlarda yaşamasını sağlamaya ihtiyaçları olduklarını açıkladı.

Şahan ''Ben hem meslek insanı olarak, hem de seçildiğimde Şişli Belediye Başkanı olarak bu süreci yakından takip edecek ve Şişli’yi savunacağım. Ekrem Başkanımızın başlattığı ‘deprem seferberliği’ doğrultusunda İstanbul’un bütüncül planına uygun adımları ilçemizde atacağız.” ifadelerini kullandı. 

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

Sultangazi, Şile, Şişli, Esenyurt! İBB onayladı! En yüksek bütçeli ilçe resmen belli oldu!

Şişli Belediyesi Muammer Keskin'den büyük iddia: 500 milyon doları aşkın gayrimenkul geri alındı!

Geri Dön