27 / 04 / 2024

Şişli Belediyesi Muammer Keskin'den büyük iddia: 500 milyon doları aşkın gayrimenkul geri alındı!

Şişli Belediyesi Muammer Keskin'den büyük iddia: 500 milyon doları aşkın gayrimenkul geri alındı!

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’ne ait olan ve önceki başkan Mustafa Sarıgül döneminde devredilen milyarlık arsalar, otoparklar ve değerinin altında kiralanan taşınmazların geri aldığına dair iddialarda bulundu.



Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’ne  ait olup önceki belediye başkanı Mustafa Sarıgül zamanında devredilen milyarlık arsaları, otoparkları ve reklam mecralarını, değerinin çok altında kiralanan varlıkları geri aldığını belirtti.

ŞİŞLİ'NİN MALLARINI ŞİŞLİ'YE GERİ KAZANDIRACAĞIZ!

Muammer Keskin, “Şişli’nin mallarını, Şişli’ye geri kazandırma mücadelemize, ödün vermeden devam ediyoruz.'' diyerek, değeri 500 milyon doların üzerinde olan taşınmazlarla ilgili büyük iddiada bulundu.

Oksijen Gazetesi'nde yer alan habere göre; konu ile ilgili olarak Şişil Belediye Başkanı Keskin: ''MYO avukatları tarafından sulh görüşmesi teklif edilmiş, bu doğrultuda 31 Ekim 2023 tarihli Şişli Belediye Meclisi toplantısında, bana sulh görüşmesi yapma yetkisi verilmiştir.

Sulh görüşmesi, hukuki bir tabir olup, karşı tarafın isteklerini kabul etme anlamına asla gelmediği gibi, alınan yetki bir imza yetkisi de değildir. Yapılacak olası sulh görüşmesinin her detayını hem Şişli Belediyesi Meclisi’ne hem de kamuoyuna tüm şeffaflığıyla açıklayacağım. Herkes bilsin ki Şişli’nin peşkeş çekilen tüm mallarını geri alana kadar mücadelemiz bitmeyecek.” dedi.

Şişli Belediyesi Muammer Keskin den büyük iddia: 500 milyon doları aşkın gayrimenkul geri alındı!

GERİ ALINDIĞI İDDİA EDİLEN GAYRİMENKULLER

•Her parseli 1 liradan,  İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne devredilmiş, yaklaşık değeri 20 milyon dolar olan taşınmazlar alındı.

•Her parseli 1 liradan  İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne devredilmiş, yaklaşık değeri 20 milyon dolar olan taşınmazlar alındı

•Şişli Belediyesi’ne ait olan  mafyanın elinde olan outdoor’lar geri alındı.

•2019 yılından önce aylık 35 bin TL’ye kiraya verilen akaryakıt istasyonu, 25 Ağustos 2020  yılında sonuçlanan ihale ile 10 yıllık kira bedeli peşin alınmak suretiyle 30.500.000 TL + KDV'den kiralandı.

•Teşvikiye Mahallesi’nde bulunan ve önceden sadece site sakinlerinin kullanabildiği 2 bin 213 metrekare üzerineki  yeşil alanı ve basketbol sahası; Prof. Dr. Muzaffer Gürakar Parkı adı ile kamuya kazandırıldı.

Şişli Belediyesi Muammer Keskin den büyük iddia: 500 milyon doları aşkın gayrimenkul geri alındı!

•Teşvikiye Mahallesi’nde atıl durumda bulunan arazi, komşuların talebi üzerine tenis kortu olarak yeniden düzenlerdi. 1.450 metrekare alan üzerine inşa edilen tenis kortu, balon sistemi kullanılarak yapıldı. 600 m2 kortun yanında bir kadın, bir erkek tuvaleti ve duş alanları bulunuyor. Spor yapan komşuların, dinlenebilmesi ve hoşça vakit geçirebilmesi amacı ile bir de kafe hizmet veriyor.

•Kemerburgaz’da yer alan atıl durumda olan asfalt fabrikası, teknoloji olarak yenileyerek, yeniden faaliyete geçirildi. Saatte 90 ton üretim kapasitesi bulunan  fabrika, hem Şişli’nin hem de bölgedeki diğer ilçelerin asfalt ihtiyacını karşılamakta.

•Asfalt fabrikasının bünyesinde aynı zamanda beton imalatı yapmak üzere Şişli Beton kuruldu.   Kentsel dönüşümün bir parçası olan beton imalatında Şişli Beton olarak, kentsel dönüşüm projelerinde en hızlı ve en kaliteli hizmetin alınabilmesi için önemli bir adım atıldı.

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde tapu sevinci!

Artaş Grubu'ndan Mecidiyeköy'e yeni proje! Yerine konut yapılacak Profilo AVM yıl sonunda yıkılıyor!

Geri Dön