28 / 04 / 2024

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde tapu sevinci!

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde tapu sevinci!

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etap konut tesliminde önemli açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dirençli ve yaşanabilir bir İzmir için canla başla çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yerinde dönüşüm ve yüzde yüz uzlaşı mantığı ile inşa ettiği Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı ikinci etap tapu teslim töreni gerçekleştirildi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre söz konusu törene  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.


TUNÇ SOYER: KRONİK SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ 


Anahtar teslim töreninde önemli açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “2,5 sene önce temelini atmış olduğumuz çalışmalar tamamlandı. İzmir'e söz vermiştik ve sözümüzü tuttuk. Bu söz şimdi de karşınızda duruyor. Biz kentsel dönüşüm seferberliğimizde toplamda 3 temel ilkeyi gözettik. Yerinde dönüşüm, yüzde 100 uzlaşı ve İzBB garantörlüğü. Bugün toplamda 170 konut ve 20 işlerinin teslimini yapacağız. Uzun seneler bekledikten sonra gerçekleşiyor olması bizim için çok büyük mutluluk. Projeye çok zor koşullarda başladık. Fakat yolumuzdan şaşmadık. Geçen hafta yağmur sebebiyle erteledik fakat dedik ki önümüzdeki hafta kar yağsa, tsunami olsa ne olursa olsun yapacağız. Bize düşen sizlere hizmet etmenin, bu tapuları teslim etmenin heyecanı. Biz yalnızca tapuları teslim etmenin gururunu yaşamıyoruz ayrıca vatandaşlara hizmet etmekten mutluyuz. 3-4-5’nci etaplarda toplamda 1600 bağımsız birimin teslimine devam edeceğiz" diye konuştu.

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde tapu sevinci!

YENİ ETAPLAR NAMUS BORCUMUZ 

Yaptığı açıklamada Örnekköy'ün kaderinin değişeceğini dile getiren Başkan Soyer, "Örnekköy’de yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmaları ile 3 bin 680 konutun, yani Örnekköy’ün maruz kaderini değiştirmiş olacağız. Deprem bu şehrin kaderi. Göreve başladığımızda geleceğe güvenle bakan, dirençli bir İzmir’i kurabilmek için önce deprem risk yönetimini daire başkanlığını kurduk. Dirençli ve yaşanabilir bir İzmir için canla başla çalıştık ve de çalışmaya devam edeceğiz. Lafla peynir gemisi yürümüyor 4,5 senede iş üretmeye çalıştık. İzmir'in altyapısını ve yapı stokunu güçlendiriyoruz. Kentimizin kronik sorunlarına kalıcı çözümler üreterek İzmir'in 50 senesini güvence altına alacak projeleri hayata geçiriyoruz. Söz verdik ve yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Hiç kuşkunuz olmasın 3-4-5'nci etabın hak sahiplerinin de hiç endişesi olmasın . Bunları en kısa zamanda tamamlayacağız. Bu bizim namus borcumuz. Bunları en kısa zamanda tamamlayacağız” dedi.

 

2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Antalya'da ticari imarlı arsa satılacak!

TOKİ'den yüzde 25 peşinat ve 96 ay vadeyle 2+1 konut fırsatı!


Geri Dön