28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla



Ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Meydana gelen depremler sonrası riskli binaların teshlikesini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu kapsamda başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde çalışmalar hız kesmeden yapılıyor. Şişli Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında 'Bina Tamamlama Sigortası ve Sigortalı Kentsel Dönüşüm” modeli geliştirdi. 

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM MODELİ!

Şişli Belediyesi kentsel sönüşüm kapsmaında ''Bina Tamamlama Sigortası ve Sigortalı Kentsel Dönüşüm” modeli geliştirdi. Bu model sayesinde Şişli’nin geleceğinin sağlam ve güvenli bir projeyle yeniden kurulması hedefleniyor.

Söz konusu projenin tanıtım toplantısı ve imza töreni 19 Aralık Salı günü Wyndham Grand Otel İstanbul/ Büyükdere Caddesi, No: 177-183, Şişli/İstanbul(Özdilek AVM’nin yanı) adresinde yapılacak. Söz konusu projeyle ilgili Şişli Belediyesi tarafından gelen açıklama şu şekilde;

''Şişli Belediyesi olarak, iştirak şirketimiz KENTHAŞ ve Quick Sigorta iş birliğiyle önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz.

 KENTHAŞ ve Quick Sigorta’nın imzalayacağı protokol ile devreye girecek olan “Bina Tamamlama Sigortası ve Sigortalı Kentsel Dönüşüm”; Şişli’nin geleceğinin sağlam ve güvenli bir projeyle yeniden kurulmasında önemli bir adım olacak.

Projemizin tanıtımı toplantısı ve imza törenimizde sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.'' ifadelerine yer verildi.

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm yasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2012'de kentsel dönüşüm yasasını çıkardıklarını belirten Erdoğan, ilgili mevzuatı güncelleyip, geliştirdiklerini dile getirdi.

Kentsel dönüşüm yasasının çıktığı tarihten bugüne kadar 480 milyar liralık yatırımla 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü bitirdik" bilgilerini veren Erdoğan, yaklaşık 400 bin bağımsız bölümün dönüşüm sürecinin sürdüğünü belirtti. 

"31 milyon konut ve 5 milyon ticari alandan oluşan bağımsız bölüm bulunuyor. 6 milyonunda deprem riski var" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenli kentler için tek çarenin ekntsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. 
 

Evi rezerv alan ilan edilen kiracılar ne olacak? Yeni yasaya İstanbul'dan ilk örnek geldi! 

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

Üsküdar'daki kentsel dönüşüm konutları 2024'te teslim edilecek!

Geri Dön