29 / 04 / 2024

Sultangazi, Şile, Şişli, Esenyurt! İBB onayladı! En yüksek bütçeli ilçe resmen belli oldu!

Sultangazi, Şile, Şişli, Esenyurt! İBB onayladı! En yüksek bütçeli ilçe resmen belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu belediyelerinin 2024 yılı mali bütçelerini kabul etti.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, kasım ayının altıncı birleşimi, Meclis ikinci Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı'nın başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı. Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu belediyelerinin 2024 yılı mali bütçeleri İBB Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edilirken, İstanbul'da 8 milyar 387 milyon 500 bin lirayla en yüksek bütçeli ilçe Esenyurt oldu.

BÜTÇELER GÖRÜŞÜLDÜ!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İBB Meclisi toplantısında, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu belediyelerinin bütçeleri görüşüldü.

EN YÜKSEK BÜTÇELİ İLÇE ESENYURT OLDU!

İBB tarafından yapılan oylamada, Sultangazi Belediyesinin 3 milyar 180 milyon lira, Şile Belediyesinin 1 milyar 245 milyon 485 bin lira, Şişli Belediyesinin 3 milyar 250 milyon lira, Tuzla Belediyesinin 2 milyar 950 milyon 149 bin lira, Ümraniye Belediyesinin 5 milyar lira, Üsküdar Belediyesinin 5 milyar lira ve Zeytinburnu Belediyesinin 3 milyar 600 milyon lira olan 2024 yılı mali bütçeleri oy birliğiyle kabul edilerek Meclis'ten geçti.

Sultangazi, Şile, Şişli, Esenyurt! İBB onayladı! En yüksek bütçeli ilçe resmen belli oldu!

EN DÜŞÜK BÜTÇELİ İLÇE ADALAR OLDU!

Bu kapsamda, İstanbul'daki 39 ilçe arasında Esenyurt Belediyesi 8 milyar 387 milyon 500 bin lirayla en yüksek bütçeli ilçe belediyesi olurken Adalar Belediyesi ise 175 milyon lira ile en düşük bütçeli belediye oldu.

İSTANBUL'DA EN ÇOK KONUT SATIŞI ESENYURT'TA!

Ekim 2023'te en çok konut satışı mega kent İstanbul'da gerçekleşti. İstanbul'un ilçeleri masaya yatırıldığında da en fazla konutun 40 bin 545 adetle Esenyurt'ta satıldığı kaydedildi.

TÜRKİYE'NİN EN KALABALIK İLÇESİ ESENYURT!

İstanbul'un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 nüfusuyla listede Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak birinci sıraya yerleşti. Esenyurt nüfus olarak 57 ili geride bıraktı. 

Esenyurt Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak öne çıkıyor. 977 bin 489 nüfusu ile Esenyurt, tam 57 ili nüfus bakımından geride bırakıyor. Bu ilçede kilometrekareye 3 bin 49 kişi düşüyor.

Esenyurt konut satışında lider! 

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt...

Geri Dön