04 / 05 / 2024

İzmir Kemalpaşa'da 2 milyon 525 bin TL'ye fabrika! İcradan!

İzmir Kemalpaşa'da 2 milyon 525 bin TL'ye fabrika! İcradan!

Kemalpaşa İcra Müdürlüğü tarafından İzmir Kemalpaşa'da bulunan betonarme fabrika ile arsası 2 milyon 525 bin 620 TL tahmini bedelle satışa sunuldu...



VERİLEN İLANA GÖRE; 

KEMALPAŞA İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN
GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA SURETİYLE SATIŞ İLANI
Dosya No:2010/2205 Tal.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, kıymeti evsafı:

TAPI KAYDI:  İzmir  ili, Kemalpaşa ilçesi, Ulucak Köyü, Hayıtlıkır mevkii, 495 ada,"t parsel numaralı 9699M2 alanlı 54 cilt, 5335 sahifede kayıtlı, Betonarme Fabrika ve arsası niteliğindeki taşınmaz

ADRESİ: Kemalpaşa asfaltı 3 KM Kemalpaşa-İZMİR

İMAR DURUMU : Kemalpaşa belediye Başkanlığının 02/11/2010 tarihli imar durumu cevabında; Taşınmaz sanayi alanında kalmakta olup, İdari ve sosyal bina 2 Kat 6.5C metre yüksekliğinde, ön bahçe mesafesi 10 metre.komşu mesafeler 5 metre emsal:0.50 olarak bildirilmiştir.

ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ:

1-İDARİ VE SOSYAL BİNA : idari bina 2 katlıdır.Dış cephe kaplaması yapılmıştır.Zemin katta ana merkez odası olarak kullanılan bölüm muhasebe odası.Büro olarak kullanılan 4 oda.Mutfak ve 2 adet banyodan oluşmaktadır. Giriş teşhir bölüm (Showroom) olarak kullanılmaktadır. Zeminler granit ve dekoratif seramik kaplamalı, asma tavanlı, tavandan ısıtmalı ve havalandırmalı, duvarlar saten boyalı, kapı ve pencere alüminyum doğramadır. Kapılar Amerikan kapıdır. Mutfak zemin seramik, duvarlar tavana kadar fayans ve hazır mutfaklıdır. 2 adet banyo-wc zemin seramik, duvarlar tavana kadar fayans, klozet ve dolaplı lavabo   mevcuttur. 1 kata granit kaplamalı merdiven ile çıkılmaktadır. Girişte bekleme salonu olarak kullanılan geniş bir antre, 2 adet idareci odası, 1  toplantı salonu ve 1   adet arşiv odası bulunmaktadır. Zeminler halı kaplı, duvarlar saten boyalı, asma tavan tavandan ısıtmalı ve havalandırmalı, kapılar Amerikan kapıdır. Yapının tamamında kullanılan malzeme ve işçilik 1 sınıftır ve hali hazırda oldukça bakımlı durumdadır.

2-DEPOLAMA BÖLÜMÜ :

1.Depo Binası: Tek katlıdır Betonarme yapıdır. Çatı, çelik makaslar üzerine oturtulmuş eternit kaplı, dış cephe ve iç cephe sıvalı ve boyalı, zemin beton ve iki adet demir kapı mevcuttur. Bakımlı ve kullanılır durumdadır.

2.Depo Binası: Tek katlıdır. Betonarme yapıdır. 1.deponun bitişiğindedir. Islanmaması gereken malzemelerin depolandığı bölümdür.Çatı çelik makaslar üzerine oturtulmuş eternit kaplı, dış cephe ve iç cephe sıvalı ve boyalı, zemin beton ve 4 adet demir kapı mevcuttur. Bina içinde 3 bölüm halinde arşiv odası bulunmaktadır. Bakımlı ve kullanılır durumdadır. Yapı etrafına yapılmış yükleme rampalarının önlerinde amacına hizmet edecek büyüklükte demir doğrama sevkiyat kapıları mevcuttur. Eski olan bu bölümün bakım ve kısmi onarımı gereklidir.

3-YEMEKHANE BOLÜMÜ : 2.deponun bitişiğindedir. Betonarme olarak yapılmıştır. Mutfak ve yemek salonundan oluşmaktadır. Zemin seramik duvarlar badanalı asma tavanlı, tavandan ısıtmalı ve havalandırmalıdır. Kapılar demirdir. Mutfak zemin seramik, duvarlar tavana kadar fayans, hazır mutfaklıdır. Yemekhane girişinin bitişiğinde wc bulunmaktadır. '

4-SUNDURMALAR:2 adet sundurma depoların önünde çelik konstrüksiyon olarak yapılmıştır. Çatısı eternit ve altında mantar levhalar yerleştirilmiştir.

5-ÇEVRE DÜZENLEMESİ: Ana girişte bahçe mevcuttur. Yan parsel ile tel örgüyle ayrılmıştır.Tel örgü boyunca 2-3 metrelik yeşil alan olarak bırakılmış ve geri kalan alan betonlaşmıştır.

6-ARSA DEĞERİ : Sanayi arsası olan parsel düz bir yüzey yapısına ve düzgün bir geometrik şekle sahip olup parselin çevre parsellerinde sanayi    yapıları     mevcuttur.

Kemalpaşa-izmir yoluna    cepheli    olup    mevkisi    itibarı    ile    Değeri    oldukça   yüksek    bir   bölgede bulunmaktadır. Kemalpaşa Organize sınırları   içersinde ve sanayi   arsası vasfında olan parselin çevre parsellerinde sanayi yapıları mevcuttur. Parsel yüzey itibarı ile az eğimli bir yüzey yapısına sahiptir. Yolu suyu ve elektriği vb gibi alt yapı tesisleri mevcuttur.

7-HESAPLAMALAR;

S.NO YAPILARIN DEĞERLENDİRİLMESİ M2 M2 FİYATI (TL) TUTARI (TL)
1 IDARfVE SOSYAL BİNA 480 '   550 264.000,00
2 DEPOLAMA BÖLÜMÜ (1 VE 2 DEPO) 1510 250 377.500,00
3 YEMEKHANE 126 350 44.100,00
4 SUNDURMALAR 240 80 19.200,00
5 ÇEVRE DÜZENLEMESİ   75.000,00
6 ARSA DEĞERİ 9699 180 1.745.820,00
 TOPLAM DEĞERİ   2.525.620,00

MUHAMMEN BEDELİ: Satışa konu taşınmazın değeri Kemalpaşa icra Hukuk Mah. nin 2010/97 Es., 2011/4 Kr sayılı kesin kararı ile belirlenen toplam muhammen değeri 2.525.620.00 TL dir.

SATIŞ ŞARTLARI :

1-Gayrimenkul birinci açık arttırması 15/08/2011 PAZARTESİ günü saat 10.00 ile 10.10 arasında KEMALPAŞA BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTI SALONU KEMALPAŞA-İZMİR adresinde açık artırma ile yapılacaktır. Bu açık arttırmada taşınmaza takdir edilen değerin % 60'ini bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan diğer alacaklılar varsa alacakları toplamını, ayrıca satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı takdirde en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak kaydıyla, Gayrimenkul ikinci açık arttırması 25/08/2011 PERŞEMBE günü saat 10.00 ile 10.10 arasında KEMALPAŞA BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTI SALONU KEMALPAŞA-İZMİR adresinde açık artırma ile yapılacaktır. Bu açık artırmada satışı isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklar varsa bu alacaklılar toplamını, satış ve paylaştırma masrafları ile takdir edilen değerin % 40'ını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2-Açık arttırmaya katılmak isteyenlerin takdir edilen kıymetin % 20'si nispetinde nakit pey akçesi yada bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubu vermesi gerekmektedir. Satış peşin para iledir. Alıcı istediği takdirde kendisine 10 günü geçmemek üzere mehil verilir. Mevzuatın belirlediği oranda %18 Katma değer vergisi, ihale damga pulu, alıcı adına tahakkuk edecek tapu harcı satın alana aft olacaktır. Tellaliye resmi ve birikmiş emlak vergi borçları ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları, satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin, varsa irtifak hakkı sahipleri de dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde. Müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde, hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça, paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK 130 .ncu maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5-Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı fesh olunarak kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arzetmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin İİK. 129.ncu maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir, ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6-Şartname ilan tarihinden itibaren Müdürlüğümüzde herkesin görebilmesi için açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örnek gönderilebilir,

7-Satışa iştirak etmek isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/2205 Tal sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

B. 43721

Detaylı bilgi için tıklayınız


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com

Geri Dön