27 / 04 / 2024

İzmir, 'Kentkart'tan ‘İzmirim Kart’a geçemedi!

İzmir, 'Kentkart'tan ‘İzmirim Kart’a geçemedi!

İzmir'de kent içi toplu ulaşımda kart dönüşümü sorunu bir türlü çözülemedi. Elektronik ücret toplama sisteminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle toplu ulaşım araçlarında kağıt bilet uygulamasına geçildi.



İzmir'de, elektronik ücret toplama sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle toplu taşıma araçlarındaki yoğunluk devam ediyor.


Mevcut elektronik kartlarını yeni sisteme uyumlu hale getirmeyen ve yeterli dolum noktası bulunmadığı için kartına bakiye yüklemeyenler, toplu ulaşım hizmetinden, gişeler ve otobüs içinde satışa sunulan "kağıt bilet" alarak yararlanıyor.


Ege Üniversitesi ve Tıp Fakültesi Hastanesinin yanında yer alan Bornova Metro İstasyonu, yoğunluk yaşanan yerlerin başında geliyor.


Uyumsuz kartlarının aktivasyonu ve dolumu için sıra beklemek istemeyenler, başında güvenlik görevlisinin durduğu kutuya bilet atarak, binmeyi tercih ediyor.


Yaşanan sorunlar nedeniyle 1 Haziran'dan bu yana zorunlu "ücretsiz" hizmet veren toplu ulaşım araçlarında, bugün itibarıyla yıllar sonra yeniden "kağıt bilet" dönemine geçildi.


ESHOT Genel Müdürlüğünün aldığı kararla bugün saat 09.00'dan itibaren mevcut elektronik kartını, istasyon ve duraklardaki gişelerde yeni sisteme tanımlamayan ve yeterli bakiyesi bulunmayanlar, metro istasyonları ve vapur iskeleleri ile otobüs içlerinde şoförlerden temin edilebilen "kağıt bilet" sayesinde toplu ulaşım hizmetinden yararlanmaya başlamıştı.


İzmir'de elektronik ödeme sistemiyle metropol ilçelerde 90 dakika tek ödemeyle sınırsız ulaşım hakkını da içeren tam 2,25, öğrenci 1,25, öğretmen 1,60 lira olan ulaşım ücreti, "kağıt bilet" uygulamasında tam 2 lira, öğrenci ise 1 lira olarak belirlendi.


Elektronik ödeme sisteminden tam 3,95, öğrenci 2,15, öğretmen 2,40 lira ücret tarifesiyle metropol dışındaki ilçelere düzenlenen otobüs seferlerinden ise "çift bilet" atılarak yararlanılabiliyor.


AA




Geri Dön