28 / 04 / 2024

İzmir Kiraz'a imar müjdesi!

İzmir Kiraz'a imar müjdesi!

İzmir'in Kiraz ilçesinde yapımı planlanan 75 yataklı yeni devlet hastanesi ve TOKİ projesinin imar planına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildi. Toplam 289 bin 850 metrekarelik tarla vasfındaki taşınmaz yeniden düzenlenecek.



İzmir'in Kiraz ilçesinde yapımı planlanan 75 yataklı yeni devlet hastanesi ve  TOKİ  projesi ile ilgili  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin reddettiği imar planı değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayladı.

Ege Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kiraz'ın Arkacılar Mahallesi Okka Taşı Mevkii yakınlarında yapımı planlanan projeler için Kiraz Belediyesi tarafından tahsis edilen 289 bin 850 metrekarelik arazinin sağlık tesisi alanı, eğitim tesis alanı, sosyal tesis alanı, ticaret alanı ve konut alanı olarak düzenlenmesi için imar plan değişikliği kabul edildi.

35 bin 876 metrekaresi konut ve ticaret+konut inşaat alanı olarak belirlenirken hastanenin inşa edileceği alanın yaklaşık 30 bin metrekare olarak belirlendi. Kiraz merkeze 2,5 kilometre uzaklıkta yer alan bölgeyle ilgili imar plan değişikliği sürecinin tamamlanmasının ardından TOKİ'nin kararı bekleniyor. 


Geri Dön