29 / 04 / 2024

İzmir Konak'a 5 milyar TL yatırım planı!

İzmir Konak'a 5 milyar TL yatırım planı!

İzmir Büyükşehir Meclisi'nden Yeni Kent Merkezi imar planlarına izin çıktı. Bölgede izin bekleyen 5 milyar TL yatırımın önü açıldı.



Yaklaşık 1 yıldır Konak Belediye Meclisi'nde Yalı Grubu'nun muhalefeti nedeniyle onaylanmayan Yeni Kent Merkezi imar planlarına  İzmir  Büyükşehir Meclisi'nden izin çıktı. 


OYBİRLİĞİYLE GEÇTİ

Planların, meclisteki CHP, AK Parti ve MHP'li üyelerin oybirliğiyle 1 dakikada kabul edilmesi tedirginlik yaşayan yatırımcıları da mutlu etti. Bölgeye 5 milyar liralık yatırım yapılacak. 


Yaklaşık 1 yıldır Konak Belediye Meclisi'nde bekleyen fakat Yalı Grubu'nun muhalefeti nedeniyle 2 kez reddedilen Yeni Kent Merkezi imar planları ile plan notları İzmir Büyükşehir Meclisi'nde 1 dakikada kabul edilerek onaylandı. Meclisteki CHP, AK Parti ve MHP'li üyelerin oybirliğiyle geçen plan ve plan notları 1 yıldır tedirginlik yaşayan yatırımcıları da mutlu etti. Alsancak liman arkası ve Salhane bölgesindeki yaklaşık 5 milyar liralık değere sahip projeleri hayata geçiren firmalar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Büyükşehir Meclisi'ne İzmir'in önünü açtıkları için teşekkür ederken, Habertürk Egeli'nin de bu süreçteki ısrarlı takibinin hızlı sonuç alınmasında önemli rol oynadığını vurguladılar. 


OY BİRLİĞİ İLE 

Konak Meclisi'nde 2 kez görüşülüp reddedilen ve bu yüzden Büyükşehir'e iade edilen plan ve plan notları ilk kez geldiği Büyükşehir Meclisi'nde AK Parti, CHP ve MHP'li üyelerin oybirliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısının ilçe belediyelerinden gelen önergelerin ele alındığı bölümünde 25'inci maddenin kabulünün hemen ardından, yılan hikayesine dönen imar planı ve plan notlarını içeren 26'ncı maddeye sıra geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi imar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan plan değişikliği teklifinin yaklaşık 1 dakikalık sürede okunmasının ardından oylamaya geçildi. 


ZARAR VERİR 

Meclis'teki CHP, AK Parti ve MHP'li üyelerin tamamı teklifin kabul edilmesine onay verdi. Böylece 1 yıldır onay bekleyen plan ve notlar 1 dakika içinde kabul edilmiş oldu. Bölgede yatırım yapan firma yöneticileri ise söz konusu gelişmeden son derece mutlu olduklarını açıkladı. İzmir'in hızla gelişen bir kent olurken imar planı ve plan notlarının 1 yıldır onaylanmamasının kente zarar verebileceğini aktaran firmalar, Büyükşehir Belediyesi'nin devreye girmesiyle engellerin ortadan kalktığını söylediler. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın tüm çabalarına karşın, planların 2 kez Konak'ta reddedildiğini kaydeden firma yöneticileri, "Maalesef karar vericilerin kentin önünü açmak yerine tıkadıklarını gördük. îstanbul-lzmir otoyolu ile iyice hareketlenen kentte yapılan bu tür engellemeler İzmir'e zarar veriyor. Türkiye ve bölge ekonomisinin lokomotifi olan bir sektörde yaşanan bu acı gelişmelere karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sorunu çözücü adımlar atarak endişeleri ortadan kaldırması bizleri mutlu I etti" diye konuştu. 



Habertürk Egeli


Geri Dön