İhale

İzmir Konak'taki 8 bin 181 metrekarelik arsaya 651 milyon 500 bin TL'lik teklif!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın satışa çıkardığı İzmir’deki ticari alana 651 milyon 500 bin TL'lik teklif yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa sunulan İzmir’deki parselin özelleştirme sonucu ilan edildi.

Mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait iken özelleştirme çerçevesine alınan Konak Mersinli’deki 8 bin 181 metrekarelik arsanın nihai pazarlık görüşmeleri tamamlandı.

Ege'de Sonsöz'ün haberine göre; Taşınmaza en yüksek teklif Vahit Karaarslan isimli iş insanından geldi. Geçici teminat bedelinin 20 milyon Türk Lirası olarak belirlenen parselin en yüksek teklifi 651 milyon 500 bin Türk Lirası oldu.

9 KATA KADAR YAPILAŞTIRMA İZNİ VAR

Çınarlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne komşu değerli parsel Atatürk Stadyumu’nun da yakınlarında jonumlanıyor. Plan değişikliği ile beraber parselin statüsü ‘ticaret alanı’ değiştirilirken 3.5 emsal ve 9 kata kadar yapılaşma izni verilmişti.

SON KARAR CUMHURBAŞKANININ

İhaleye ilişkin nihai karar önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacak.

Parsel için şu firmalar teklif vermişti: 

5A Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Taşımacılık Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Akbaşoğlu Holding Anonim Şirketi
Adra Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi
Erk İnşaat – Mehmet Ali Demir Çelik ORTAK GİRİŞİM GRUBU
Nakkaştepe Gayrimenkul Yatırımları İnşaat Yönetim ve Ticaret Anonim Şirketi
Ekrem Yeğin İnşaat A.Ş. Adanır Lojistik A.Ş. Ortak Girişimi
Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi
MİLA ENERJİ A.Ş. – BİROĞLU İNŞ. A.Ş. OGG

VAHİT KARAARSLAN KİMDİR?

Vahit Karaarslan, Karaarslan İnşaat'ın sahibidir. Şirket 21 sene önce Diyarbakır'da kuruldu. İnşaat, tarım ve akaryakıt üzerine faaliyetler gösteriyor. Karaaraslan, Özelleştirme İdaresi'nin satışa sunduğu Antalya'daki Sümerbank arazisini satın almasıyla da gündeme gelmişti.

Döşemealtı'ndaki Rengi Antalya konut projesinde 426 daire ve 12 iş yerinden oluşuyor. 2018 senesinde başlayan proje 2021 yılı içinde teslim edildi.

Şirket 21 sene önce Diyarbakır'da kuruldu. İnşaat, akaryakıt ve tarım üzerine faaliyetler gösteriyor.

Karaarslan'ın anlatımına göre firma ilk olarak tarım alanında çalışmalar yaptı. Sonrasında ise akaryakıt piyasasına yöneldi. Şimdilerde ise inşaat sektöründe faaliyetlerini sürdürüyor.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki RengiAntalya Konut projesiyle gündeme gelmişti. Karaarslan, SümerBank arazisiyle ilgili tartışmalarda da gündeme gelmişti.

Karaarslan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

Nidapark Ataşehir'de yüzde 40 peşin 36 ay vade avantajı!