02 / 05 / 2024

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı Kasım ayında 8,8 tona çıktı.



Türkiye'nin İsviçre'den gerçekleştirdiği altın ithalatı Ekim ayından sonra Kasım ayında da bir önceki aya göre yükseliş gösterdi.

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin internet sitesinde paylaşılan resmi verilere göre, 2023 yılının Kasım ayında Türkiye İsviçre'den 8,8 ton altın ithal etti. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Ekim'de bu ülkeden yapılan altın ithalatı 7,7 ton şeklinde gerçekleşmişti.

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre son zamanlarda sık sık gündeme gelen altın ithalatına gelen önlemlerin etkisiyle İsviçre'den gerçekleştirilen altın ithalatı 2023 yılının Eylül ayında 7 tonun altına kadar gerilemişti. Fakat Ekim ve Kasım ayları bu ülkeden gerçekleştirilen altın ithalatının yeniden yükseldiğine işaret etti.

Yine söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre İsviçre'nin 2023 yılının Kasım ayında toplamda yaptığı altın ihracatı ise Hindistan'daki talebin hızla düşmesiyle gerileme kaydetti. Ülkenin bu yılın Kasım ayında toplam altın ihracatı 109,7 ton şeklinde oldu. Ekim'de söz konusu bu ihracat 151,3 ton düzeyindeydi.

Türkiye nin İsviçre den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre ülkenin Hindistan'a yaptığı altın ihracatı Kasım ayında yüzde 67 düşüş göstererek 16,4 tona geriledi. Ayrıc ayine açıklanan rakamlara göre aynı dönemde Çin'e satışlar ise yüzde 10 artışla 25 tona çıktı.

İngiltere'nin İsviçre'den altın ithalatı 3,2 tondan 8,6 tona çıkarken, ABD'nin altın ithalatı da 0,4 tona kadar geriledi.


ALTINDA DALGALI SEYİR DEVAM EDİYOR

Son dakika altın fiyatları yatırımcılar tarafından da araştırılıyor. Dün güne yükselişle başlayan altın bugün aşağı yönlü hareket ediyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan Fed faiz kararı sonrası altın fiyatları yükselmeye başlamıştı. 

GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR?
Alış fiyatı: 1.942,81 TL

Satış fiyatı: 1.967,20 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATI 19 ARALIK 2023
Yeni çeyrek alış fiyatı: 3 bin 173 TL
Yeni çeyrek satış fiyatı: 3 bin 212 TL
Eski çeyrek alış fiyatı: 3 bin 163 TL
Eski çeyrek satış fiyatı: 3 bin 203 TL

 

Emlakta Nostalji: Bebek'te Şimşiryan Apartmanı'nda 37,5 liraya kiralık ev!

CHP'den barınma krizine çözüm: Sosyal konut üretilmeli, çalışanlar için kira payı verilmeli!

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön