27 / 04 / 2024

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!

İstanbul gibi büyükşehirlerde bir konutun tahliye etmenin en pratik yolunun elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini ev sahibinin uhdesinde tutarak kiracıya yazılı bir kira sözleşmesi vermemek olduğunu söyleyen Avukat Eyyup Akıncı kira sözleşmesindeki ince ayrıntıları açıkladı.



Kiracıların taşınmazını tahliye etmediği zaman ev sahibi elektrik, su, doğalgaz aboneliklerini kapattığı zaman kiracı tahliyeye yanaşmak zorunda kalıyor. İstanbul'da elektrik su ve doğalgazsız yaşamak imkansızken kiracınınn elinde bir yazılık sözleşmenin olmaması halinde yapabileceği bir şeyin de kalmadığını belirten Avukat Eyyup Akıncı sosyal Medya hesabı X'en yazılı kira sözleşmesinin önemini açıkladı. Paylaşının altına ise onlarca yorum geldi. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Eyyup Akıncı @Av_Eyyup_Akinci

''İstanbul gibi büyükşehirlerde bir taşınmazı tahliye etmenin en pratik yolu elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini ev sahibinin uhdesinde tutarak kiracıya yazılı bir kira sözleşmesi vermemektir. 

Günü geldiğinde kiracı taşınmazı tahliye etmediğinde ev sahibi elektrik, su, doğalgaz aboneliklerini kapattığında kiracı tahliyeye yanaşmak zorunda kalır. İstanbul şartlarında elektrik su doğalgaz olmadan yaşamak imkansız. Kiracının elinde yazılı bir sözleşme olmadığı için abonelikleri aktif hale getirmenin imkanı da olmaz. 

En fazla kiracının bir iki aylık faturalarını  ödersiniz. Tüm faturalar yeni dönemin bir aylık kira bedeli kadar tutmaz. Tahliyeden sonra depozito tutarını aşan fatura alacaklarınız için elinizdeki yazılı kira sözleşmesini kullanarak icra yoluyla fatura alacaklarınızın peşine düşebilirsiniz :)  

Yazılı kira sözleşmesi kontrolü kiracıya verir yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde…''

 


Ahmet Er @ahhmetter isimli takipçi avukat Akıncı'nın paylaşına tepkisini şu sözlerle ifade etti: ''Sizin bu tavsiyeleriniz ne hukuki ne de insani. Kiracıyı çıkartamayınca elektriğini, suyunu, doğalgazını kesin ne demek? İnsanlık dışı bir şey bu. Bir de sözleşme yaparken sözleşme örneğini kiracıya vermeyin diyorsunuz hani silahların eşitliği? İnşallah ironi yapıyorsunuzdur.'' dedi

Beratcan Kılıç@yetkiliavukat isimli takipçi ise:'Yargı sisteminin yavaşlığını bertaraf etmek için hukuka aykırı tavsiyede bulunmak ne denli doğru meslektaşım? Ceza hukukundaki faydalı paylaşımlarınızdan oldukça istifade ediyoruz, peki aboneliklerin kapatılması halinde kişilerin huzur ve sükununu bozma suçu gündeme gelmez mi?'' diye sordu.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira anlaşmazlıklarında yeni çözüm!

Geri Dön